Afbeelding
Foto:

Kick-off 'gezond' preventieakkoord

papendrecht • De gemeente Papendrecht organiseert op donderdag 18 februari van 15.30 tot 17.30 uur de online kick-off van het preventieakkoord Papendrecht.

Hoe kan overgewicht worden verminderd? En hoe zit dat met roken, en problematisch alcoholgebruik? Daarover gaat de online kick-off. Wethouder Kees de Ruijter opent de bijeenkomst, waar onder andere scholen, sportverenigingen, zorginstellingen en gemeente samen spreken over het bevorderen van een gezonde leefstijl en verbeteren van de mentale gezondheid. De bijeenkomst wordt begeleid door een ervaren procesbegeleider: Evelyn van der Haar.

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid samen met meer dan 70 maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan meer dan 200 afspraken om Nederland gezonder te maken. Het lokale preventieakkoord vormt, samen met het sportakkoord, het Papendrechts vitaliteitsakkoord. De doelstelling daarvan is om samen te werken aan een gezonder Papendrecht.

Wethouder Kees de Ruijter: “Als we echt het verschil willen maken, is het van belang om op lokaal niveau afspraken te maken en actie te ondernemen. Daarom zijn we blij dat er al veel partijen hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. We dagen ook het bedrijfsleven/werkgevers uit om ook aan te sluiten voor hun medewerkers.”

Er is nog plaats voor bedrijven, organisaties en verenigingen die aan willen sluiten bij deze bijeenkomst en mee te denken over een gezonder Papendrecht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: vitaliteitsakkoord.
papendrecht@gmail.com.