• De Zeilmakersstraat.
• De Zeilmakersstraat. Foto: gemeente Alblasserdam

Complimenten voor Zeilmakersstraat

alblasserdam • De plannen om de Zeilmakersstraat in Alblasserdam een forse opknapbeurt te geven, vallen bij de Alblasserdamse politiek in goede aarde.

Wethouder Peter Verheij kreeg van vrijwel alle fracties de complimenten voor de aanpak en het betrekken van de inwoners bij dit project. Daarnaast waren er ook lovende woorden voor de bewoners van de straat zelf, die een meter van hun voortuin inleveren om de facelift mogelijk te maken. "Het is een perfect gelopen proces", zei Erno Hartsuiker (CDA) afgelopen week tijdens de behandeling in de commissievergadering. "De Zeilmakersstraat wordt een mooie entree richting het Makado winkelcentrum. En Remco de Boer (D66): "Wat ons zeker aanspreekt is dat dit behoorlijke 'stenige' gebied vergroend wordt."


De aanpak van de straat gaat 801.000 euro kosten. Om de aantrekkelijkheid en de toegankelijkheid te verhogen worden onder meer leibomen geplant om de muur van Makado aan het zicht te ontrekken, komen er bredere trottoirs, vier extra parkeerplaatsen en worden er waar mogelijk nieuwe bomen geplant. De huidige rolcontainers die permanent langs de gevel staan, worden vervangen door ondergrondse containers. Met onder meer plateaus en een wegversmalling komen er snelheidsbeperkende maatregelen.


Woonkracht 10 en de bewoners zijn overeengekomen dat één meter van de voortuin beschikbaar wordt gesteld voor de herinrichting en vergroening. Hierdoor is het mogelijk een voldoende breed trottoir te maken met een groene haag als perceelscheiding.