Teleurstelling, maar wel akkoord onderzoek buitenlift Nedersassen

alblasserdam • De Alblasserdamse politiek ging afgelopen week akkoord met het voorstel om ruim 20.000 euro uit te trekken voor een onderzoek naar een buitenlift bij Opgang Nedersassen. Wel waren er teleurgestelde reacties, met name bij VVD en ChristenUnie.

Namens de liberalen liet Herman Verweij weten er meer van verwacht te hebben. "Dit is wel een heel schamele invulling. Er zijn blijkbaar geen gesprekken geweest met ouderen of creatieve mensen voor andere oplossingen om deze route aan te pakken." De ChristenUnie verwees naar een alternatief voorstel dat zij ingebracht hadden om de verbinding naar het gemeentehuis en het Raadhuisplein te verbeteren. Bart-Jan Poirot: "Daarmee hebben we u geprobeerd te inspireren, maar het is niet opgepakt. Nu blijft het alleen bij het onderzoek naar de buitenlift."

Desondanks gingen beide partijen niet dwarsliggen. Net als de andere fracties was de voortgang belangrijker. "We moeten nu doorpakken", onderstreepte ook Arco Strop (CDA). "Ik ga ervan uit dat de wethouder straks met een compleet voorstel komt om de Opgang Nedersassen aan te pakken. Dat is het uiteindelijke doel."

SGP-er Harrold van Vliet plaatste nog wel een kanttekening. "Wij willen dit niet blokkeren, maar we geven wel een winstwaarschuwing af: het voorstel waar de wethouder mee gaat komen zal geld gaan kosten. Waar gaan we de dekking daarvoor vandaan halen?" Dat laatste ontkende wethouder Arjan Kraijo niet. "Voor een krediet zal ik bij u terug moeten komen."


Sterk Papendrecht biedt gratis hulp bij belastingaangifte

papendrecht • De blauwe envelop van de belastingdienst valt bij veel mensen weer op de deurmat. Dit betekent dat het weer tijd is voor de belastingaangifte. Niet voor iedereen is het invullen van de aangifte echter even makkelijk. Wie daarmee moeite heeft, kan bij Sterk Papendrecht terecht voor gratis hulp. De invuldagen vinden plaats in maart en april 2021. Er moet altijd eerst een afspraak gemaakt worden, waarbij de DigiD-code mee en de benodigde gegevens meegenomen moeten worden.

De gratis hulp is bedoeld voor inwoners van Papendrecht die een inkomen hebben tot aan de zorgtoeslaggrens. Als men geen toeslagpartner hebt, mag het inkomen maximaal € 31.138,- bruto per jaar zijn; als men wel een toeslagpartner hebt, mag het inkomen samen maximaal € 39.979,- bruto per jaar zijn. Het inkomen kan men vinden op de Jaaropgaaf 2020 die men heeft ontvangen.

Speciaal getrainde vrijwilligers van Sterk Papendrecht vullen samen met u het aangifteformulier inkomstenbelasting 2020 in. Alle mogelijke aftrekposten worden benut en er wordt gecheckt of men alle toeslagen waar men recht op heeft, ook ontvangt. Ook bekijken zij of iemand al gebruik maakt van de inkomensvoorzieningen die er binnen de Drechtsteden aanwezig zijn. En waar mogelijk vragen zij deze samen aan.

Wie gebruik wil maken van de gratis belastinghulp, kan een afspraak maken een mailtje te sturen naar info@sterkpapendrecht.nl of bellen met 078-6154741.