• De wandeluitdaging krijgt een vervolg in Alblasserdam.
• De wandeluitdaging krijgt een vervolg in Alblasserdam. Foto: nl.123rf.com

Vervolg voor wandeluitdaging met ‘Enkeltje Rome'

alblasserdam • Afgelopen januari is er een wandeluitdaging gehouden in Alblasserdam. Het gestelde doel van 3,1 miljoen stappen werd met 5,7 miljoen gemaakte stappen ruimschoots overtroffen.

Met elkaar een doel nastreven, motiveert om in beweging te blijven, dat is volgens de Stichting Welzijn Alblasserdam wel gebleken. Er is nu dan ook een opvolger in de vorm van de wandeluitdaging ‘Enkeltje Rome’.
Tijdens een brainstorm van Alblasserdam beweegt, ontstond namelijk een nieuwe uitdaging door het gezegde ‘Alle wegen leiden naar Rome’. Met elkaar of individueel gaan deelnemers de afstand van Alblasserdam naar Rome afleggen. Deze afstand bedraagt hemelsbreed zo’n 1257 kilometer (of 1.676.000 stappen). De afstand kan in de periode van 1 januari tot en met 30 april worden afgelegd. Men kan op verschillende niveau’s mee doen. Wandel alléén of met een team van 2 of 3 personen om de afstand van Alblasserdam naar ‘Rome’ te halen. Wandel je met meerdere personen, tel dan de individuele afstanden bij elkaar. Bedenk een leuke naam voor je team en geef je team op: h.beugelink@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Geef vervolgens maandelijks het gemaakte totaal aantal stappen van je team door. Dan krijg je een terugkoppeling, hoe ver je al op de route bent met je team. Elk team dat Rome haalt voor de einddatum verdient bovendien een romig ijsje.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Harro Beugelink, vitaliteitscoach SWA (06-23512699) en/of Laurens Barnhoorn, Buurtsportcoach ABC-team (06-40963206).


Online bijeenkomst ‘Hoe houden we het gezellig thuis’

molenlanden • De gemeente Molenlanden organiseert op woensdag 20 maart voor ouders en opvoeders een gratis online bijeenkomst over ‘Hoe houden we het gezellig thuis’.

De gemeente organiseert deze bijeenkomst omdat ouders en opvoeders momenteel voor verschillende uitdagingen staan, zoals thuisonderwijs, zorgen om familie of vrienden, anders (thuis)werken en minder sociale contacten. Het thuis gezellig houden kan in deze tijd een behoorlijke uitdaging zijn.
Tijdens de online bijeenkomst krijgen deelnemers praktische tips en adviezen om de rust in huis te bewaren. En om toch nog leuke activiteiten te ondernemen met het gezin. “Niemand weet hoe lang de huidige situatie nog gaat duren”, zegt Geeri de Jong van Sociaal Team Molenlanden.
“Als gezin breng je veel meer tijd met elkaar door en kun je minder buitenshuis ondernemen. Het is daarom heel logisch als ouders en opvoeders het soms even niet meer weten.”

Naast het krijgen van praktische tips en adviezen, kunnen deelnemers onderling ervaringen uitwisselen. Geeri: “De kans is groot dat iedereen tegen dezelfde dingen aanloopt en samen weet je meer dan alleen. Daarnaast kan het al helpen door te weten dat je niet de enige bent.”

De bijeenkomst vindt online plaats op woensdag 10 maart van 20.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 20.15 uur). Aanmelden kan tot en met donderdag 4 maart via het Sociaal Loket: 088-7515100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.