• Philip de Koning in zijn fietsenzaak met enkele elektrische fietsen.
• Philip de Koning in zijn fietsenzaak met enkele elektrische fietsen. Foto: Bert Bons

Fietsenzaak viert 25-jarig jubileum

alblasserdam • De fietsenzaak van Philip de Koning aan de Van Eesterensingel 131 in Alblasserdam bestaat op 16 februari 25 jaar. “Corona zit ons dwars. Een feest moeten we noodgedwongen uitstellen, maar we doen deze maand wel een mooie actie!”, vertelt Philip.

Op 16 februari 1996 openden Philip’s ouders de zaak door met een tandem naar binnen te rijden. “Ik was 21, had toen net mijn middenstandsdiploma gehaald en gíng ervoor”, blikt de ervaren fietsenmaker terug.


Hij kocht het pand van zijn voorganger Jaap Lambinon en verbouwde het naar zijn zin en gaf de winkel een moderne en frisse uitstraling.


Veel veranderingen

Er is in de afgelopen kwart eeuw veel veranderd op het gebied van fietsen. Philip: “Vroeger had je vooral veel fietsen voor het woon-werkverkeer en om naar school te gaan. Nu zie je veel fietsen voor recreatief gebruik. Fietsen is ook hip, het is een lifestyle product geworden. Recreatief fietsen is een moderne manier van ontspannen geworden.”

“Met de komst van de elektrische fiets is er nieuwe markt ontstaan. De E-bike is er voor jong en oud, voor woon-werk, school; of vrije tijd er is voor een ieder wat wils. De innovatoies op dit gebied gaan door. Waar we 15 jaar geleden begonnen met één soort motor en één soort accu, heb je nu de keus uit diverse motoren en diverse accu’s.”
De service is zeker in de afgelopen jaren heel belangrijk geworden. “Dat je een aantal onderhoudsbeurten aanbiedt bij nieuwe fietsen, is niet nieuw. Maar de laatste tijd leggen we steeds meer de nadruk op het ontzorgen van onze klanten."


Servicepakket

"Bij al onze nieuwe fietsen zit een servicepakket, waarbij de consument bericht krijgt voor onderhoud. Hierdoor blijft de fiets in goede conditie en dragen wij zorg voor onbezorgd fietsplezier. Alles om de klanten zoveel mogelijk plezier te laten beleven!”


Internet

En dan internet. 25 jaar geleden wisten we nog maar amper van het bestaan ervan, maar nu is het niet meer weg te denken.


Philip: “Ik zie het als een verrijking en niet als bedreiging. Wat je ziet is dat veel mensen zich daar eerst oriënteren, maar uiteindelijk toch vaak in de winkel komen voor extra advies en om de fiets uit te proberen.”


Omdat het 25-jarig jubileum op dinsdag 16 februari middenin coronatijd valt, heeft Philip een alternatieve jubileumactie bedacht: in de maand februari biedt hij een complete onderhoudsbeurt aan voor het niet toevallig gekozen bedrag van 25 euro. Voor meer informatie hierover of aanmelding: 078-6912973 of
www.philipdekoning.biketotaal.nl.