Winnaars van de Kerstprijspuzzel

regio • Uit de vele goede inzendingen voor de Kerstprijspuzzel zijn in de afgelopen week de prijswinnaars getrokken.

De eerste prijs was voor de heer Boon uit Alblasserdam. Hij heeft 100 euro gewonnen. De tweede tot en met vierde prijs (75, 50 en 25 euro) gingen naar de heer Bokhorts uit Papendrecht, mevrouw Klerk-Verhoef uit Alblasserdam en mevrouw Bezemer uit Papendrecht. Er is inmiddels contact geweest met alle winnaars. De geldbedragen worden deze week overgemaakt.

De oplossing van de prijspuzzel was: 'De kaarsjes die worden aangestoken, maken de decemberdagen een stukje gezelliger'.


Digitaal Politiek Café over sociale woningbouw

alblasserdam • De PvdA afdeling Alblasserdam organiseert op maandagavond 15 februari een digitaal politiek café (via MS Teams) met Henk Nijboer. Onderwerp van gesprek: sociale woningbouw.

De Groninger Henk Nijboer is voor de PvdA lid van de Tweede Kamer en woordvoerder wonen, volkshuisvesting en gaswinning en staat bij de komende verkiezingen op plaats vier van de verkiezingslijst. Arjan Kraijo (CDA) is wethouder voor onder andere wonen in de gemeente Alblasserdam en zal met Henk Nijboer in gesprek gaan. Het digitaal politiek café duurt van 20.00 tot 21.00 uur en is toegankelijk voor een iedereen met belangstelling heeft voor wonen in de regio.

Aanmelden kan via alblasserdam@pvda.nl. Belangstellenden krijgen een link voor deelname aan de digitale (MS Teams) bijeenkomst.


Drechtstreek weer getroffen door vandalisme

papendrecht • Niet voor het eerst heeft vv Drechtstreek te maken gehad met vandalisme.

Ditmaal is de paal om de doelnetten mee te spannen door vandalen omgehaald, meldt de Papendrechtse club zondagochtend.

'Nog los van alle troep op het veld... maar daar zijn we gek genoeg (?) wel aan gewend'.


Provinciale subsidie voor drie Alblasserwaardse molens

regio • De Goudriaanse Molen, de Kortlandse Molen in Alblasserdam en de Westermolen in Langerak krijgen alle bijna 50.000 euro subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Dat maakte de provincie vrijdag bekend. Naar de Goudriaanse Molen - waarvan vorig jaar één van de wieken afbrak - gaat 45.870 euro en naar de andere twee molens elk 48.000 euro.

Achttien aanvragen
In 2020 kwamen achttien aanvragen voor deze subsidiepot binnen, afkomstig van twaalf verschillende moleneigenaren. Hiervan heeft de provincie elf aanvragen volledig en een twaalfde gedeeltelijk gehonoreerd. Dit alles voor een gezamenlijk bedrag van 500.000 euro.