Artikel Kloosterrein

Graag wil ik reageren op het artikel in de Klaroen over de commissievergadering over het Kloosterrein van 20 januari 2021.

Allereerst voelden wij ons als bewoners door veel partijen gesteund in het feit dat het geen goede optie is om de kruising en inrit naar het Kloosterrein te realiseren ter hoogte van de Molenkade. Het verbaast ons dat dhr. Kraijo vertelt dat er in de vorige plannen ook de kruising t.h.v. de Molenkade is ingetekend. Dit is echter niet het geval. In een van de bewonersavonden zijn er 3 opties getoond met daarin een tekening met inrit bij de Molenkade. Deze is echter gelijk van de van tafel geveegd en is er gekozen voor een kruising t.h.v. het Zwarte Paard en verderop in het plan. Er is in dit vorige plan veel gesproken over de dijkverzwaring. Hier horen wij nu niets meer van terug.

Tijdens het indienen van onze bedenkingen, hebben wij met 60 bewoners onze bedenkingen geuit. Hierbij hebben wij als bewoners een tekening toegevoegd met een voorstel om juist het inrijden naar de Molenkade te ontmoedigen. Deze tekening heeft de gemeente ook gezien en weet hoe wij over deze kruising denken ook m.b.t. het toenemende aantal toeristen.

De brief en tekeningen hebben wij ook naar een medewerker van mevr. Sprungen gemaild, na de bewonersavond van het nieuwe plan. Er werd die avond doen overkomen dat wij inspraak zouden hebben en naar onze ideeën geluisterd zou worden. Over onze tekening hebben wij nooit meer iets gehoord en zijn zeker ook niet meegenomen in het nieuwe plan.

In het artikel in de krant wordt ook gezegd dat mevr. Sprungen aan ons als bewoners heeft gevraagd of wij extra parkeerplaatsen zouden willen. Dit zou volgens het artikel door ons niet nodig zou zijn gevonden. Zo is het ons niet gebracht, de vraag was of wij als bewoners extra betaalde parkeerplaatsen zouden willen in een parkeergarage van het nieuwe Kloosterrein. Dit is natuurlijk niet wat wij als bewoners willen. We gaan niet eerst de dijk oversteken, een parkeergarage in, om zo bij onze auto te komen, om dan vervolgens met veel moeite aan te kunnen sluiten vanuit de uitrit op de dijk. We hebben duidelijk aangegeven dat we onze parkeerplaatsen willen behouden op de dijk. Wanneer er een kruising t.h.v. de Molenkade komt, vervallen sowieso al de parkeerplaatsen tegenover onze huizen, die wij echt nodig hebben. Mevr. Sprungen beweert dat er een overschot is aan parkeerplaatsen in het plan. Volgens het plan maakt 25% van de bewoners gebruik van een deelauto. Dat is niet realistisch. Ook is er een andere bekering in het plan dan de berekening die de gemeente gebruikt, aan parkeerplaatsen per woning. Rekening houdend met de onrealistische 25% deelauto en een andere norm dan de gemeente is er een te kort aan parkeerplaatsen in plaats van een overschot.

Rebekka Barendregt
West Kinderdijk, Alblasserdam