• Een van de wandelroutes uit het boekje.
• Een van de wandelroutes uit het boekje. Foto: Aangeleverd

Wandeluitdaging wordt voortgezet

alblasserdam • Dankzij de enthousiaste reacties van de deelnemers komt er een vervolg op de wandeluitdaging die Alblasserdam Beweegt in januari organiseerde.

Alblasserdam Beweegt is een samenwerkingsverband tussen Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het ABC-team. Zij riepen Alblasserdammers op om in januari dagelijks te wandelen en een foto of schermafbeelding van de gemaakte stappen te mailen naar de SWA. Het doel was om met elkaar 3,1 miljoen stappen te zetten. Dat is inmiddels ruimschoots gelukt.

Naarmate de maand januari vorderde, deden er steeds meer mensen mee, tot grote tevredenheid van de organisatoren. De wandeluitdaging is niet alleen fysiek een gezonde bezigheid maar heeft ook een positieve invloed op de mentale gesteldheid van de deelnemers.

Opgetogen reacties als: “Wat een leuk initiatief”, “Ik ga anderen ook enthousiasmeren” tot “Héérlijk, dit helpt me de winter door!” kwamen dagelijks via email en whatsapp berichtjes binnen.

De organiserende partijen hebben, gezien de positieve reacties en resultaten, besloten om een vervolg aan deze uitdaging te geven. Zij bedachten maar liefst vijf nieuwe wandeluitdagingen die samengevat zijn in een klein boekje waarvan een digitale versie te downloaden is vanaf de websites www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl en www.abcalblasserdam.nl.

Er is bovendien een beperkt aantal boekjes met deze wandeluitdagingen gedrukt. Vanaf woensdag 3 februari kunnen wandelaars tijdens kantooruren een exemplaar ophalen bij de receptie van Stichting Welzijn Alblasserdam, Cortgene 20. De eerste dertig belangstellenden krijgen er bovendien een gratis stappenteller bij. Uiteraard wordt wel verwacht dat zij een overzicht van de gemaakte stappen zullen doorgegeven.