• Danny Visser, bewoner van De Waalburcht, ontvangt de vaccinatie.
• Danny Visser, bewoner van De Waalburcht, ontvangt de vaccinatie. Foto: Aangeleverd

Rivas vervroegt vaccineren in Papendrecht vanwege corona-uitbraak

Rivas vervroegt vaccineren vanwege corona-uitbraak

papendrecht • Rivas is afgelopen maandag begonnen met het vaccineren van bewoners in verpleeghuis De Waalburcht in Papendrecht.

Eigenlijk zou het inenten tegen het coronavirus woensdag beginnen, maar vanwege de recente uitbraak is besloten om eerder te starten met het vaccineren. Een van de eerste bewoners die werd gevaccineerd, is Danny Visser. Hij woont in De Waalburcht in Papendrecht en stroopte met een lachend gezicht zijn mouwen op.
Het vaccineren van rond de 900 bewoners en cliënten op de Rivas-locaties in de regio is een logistieke uitdaging. “Vanwege de beperkte houdbaarheid van het vaccin moeten we na levering van het vaccin de prikken binnen een aantal dagen zetten. Volgens het protocol moet daarbij een arts aanwezig zijn”, aldus een woordvoerder van Rivas. Het is de bedoeling dat alle bewoners die bij Rivas in de zorg zijn, deze week worden gevaccineerd.

In De Waalburcht in Papendrecht zijn twee afdelingen met in totaal 31 bewoners getroffen. Twintig bewoners zijn besmet geraakt, van wie er vijf zijn overleden. "We hebben aanvullende maatregelen genomen", vertelt Dionne Puyman van Rivas. De afdelingen zijn geïsoleerd. Medewerkers die op deze afdelingen werken, werken dan ook niet op andere afdelingen. Daarnaast zijn alle medewerkers van de Waalburcht preventief getest. Ook worden de bewoners worden voortdurend extra gescreend."


Vier aanvragen voor coronasteun

molenlanden • Twee ondernemers en twee maatschappelijke organisaties hebben zich de afgelopen maanden bij de gemeente Molenlanden gemeld voor het corona noodsteunfonds. Zij melden zich naar aanleiding van de lockdown. De gemeente Molenlanden had na het instellen van de coronamaatregelen in april een noodsteunfonds van 3 miljoen euro opgetuigd.
De eerste lockdown leidde ertoe dat vijf ondernemers en vijf verenigingen aanklopten bij het gemeentebestuur. Het ging daarbij om een bedrag van 300.000 euro aan steun in de vorm van leningen.