Nieuwbouw van 36 woningen langs Oost-Kinderdijk

alblasserdam • Voor de bouw van in totaal 36 woningen langs de Oost-Kinderdijk zijn onlangs de bestemmingsplannen ter inzage gelegd. Het gaat daarbij om drie afzonderlijke projecten.
Als eerste om Oost-Kinderdijk 187a (locatie Jonker), waar zich nu een kassencomplex bevindt. De initiatiefnemer wil daar maximaal achttien huizen bouwen. Het gaat om vrijstaande woningen op ruim opgezette kavels, variërend van zo’n 300 tot 700 vierkante meter. Daarnaast gaat het om Oost Kinderdijk 137-145. Daar bevindt zich Baas Wooncentrum. De meubelwinkel heeft inmiddels haar activiteiten ter plaatse beëindigd, waardoor de bebouwing ter plaatse haar functie heeft verloren. De woningen op de adressen Oost Kinderdijk 137, 143 en 145 zijn direct verbonden met de meubelwinkel. Om de leegstand ter plaatse op te kunnen lossen, bestaat het voornemen om de bebouwing te slopen en een appartementengebouw met achttien appartementen te realiseren.
Als laatste gaat het om het adres Pijlstoep 31. Er is een wasserij op deze plek, die haar activiteiten daar enige tijd geleden heeft beëindigd. Het voornemen bestaat om het gebouw te slopen, de bodemverontreiniging ter plaatse te saneren, de bestaande bedrijfswoning om te zetten naar een reguliere burgerwoning en de overige gronden in te zetten als tuin.


Rechter: Alblasser-dam ook belangheb-bende in rechtszaak lozingen Chemours

alblasserdam • Ook Alblasserdam kan zich aansluiten bij de rechtszaak van Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden om Chemours en Du Pont aansprakelijk te stellen voor de schade die wordt geleden als gevolg van de lozingen van de schadelijke stoffen PFAS (waar PFOA onder valt) en GenX.
Wethouder Arjan Kraijo deelde dinsdagavond tijdens de commissievergadering Grondgebied mee dat Alblasserdam door de rechtbank als belanghebbende is toegelaten tot de procedure rond Chemours. "Een opsteker, omdat er nu meer gemeenten gezamenlijk optrekken.”