• Arie van der Vlist.
• Arie van der Vlist. Foto: Aangeleverd

Online Orgelconcert Arie van der Vlist

alblasserdam • Op zaterdag 30 januari zal er vanaf 20.00 uur een online concert worden uitgezonden op YouTube vanuit de Havenkerk.

Arie van der Vlist zal het orgel bespelen met een toegankelijk programma. In de online uitzending zullen de muzikale verrichtingen goed te zien zijn. Het kijken is gratis, maar de digitale collecte ten behoeve van de onkosten wordt van harte aanbevolen.

De exacte link naar de uitzending en meer info over het programma is te vinden op www.arievandervlist.nl.


EHBO kan reanima-tiepop aanschaffen

nieuw-lekkerland • De oliebollenactie van de EHBO in Nieuw-Lekkerland is een daverend succes geworden, mede doordat de organisatoren veel bestellingen al vooruit kregen. Deze zijn gratis bezorgd in Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland met een klein uitstapje naar de pont bij Bergambacht en Streefkerk.

“We hebben gemerkt dat iedereen heel blij was met de bezorging”, vertelt Lianne Rehorst. “Dit willen we volgend oudjaar zeker in ere houden en het ook uitbreiden naar Streefkerk.” Het doel was om van de opbrengst een nieuwe reanimatiepop aan te schaffen en dat is inderdaad gelukt.


Parenting Children Course Online

regio • Op maandag 15 februari start de Parenting Children Course. Deze cursus, die vanuit de regio wordt georganiseerd, biedt praktische handvatten, maar ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders.

Per bijeenkomst wordt één onderwerp besproken. Deelnemers ontvangen een werkboekje met huiswerkopdrachten die direct toepasbaar zijn in je gezin.
De Parenting Children Course is ontwikkeld voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Hart voor de Waard biedt de cursus online aan op: maandag 15 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart en 12 april. De bijeenkomsten starten om 20:00 uur. Deelname kost 15 euro.

Aanmelden kan op www.hartvoordewaard.nl/parentingcourse. Neem voor extra informatie contact op met Marieke Bor via 06-33834727 of mail naar cursus@hartvoordewaard.nl.


Zorgen over voortgang pilot met tiny houses

molenlanden • De fractie van de SGP, CDA, ChristenUnie en Progressief Molenlanden maken zich zorgen over de voortgang van de pilot met tiny houses en small houses in Molenlanden.

Op 3 maart 2020 werd het initiatievoorstel pilot tiny houses en small houses vastgesteld door de gemeenteraad van Molenlanden. Maar daarna is het onduidelijk wat er gebeurd is. "Wij zijn inmiddels bijna een jaar verder en wij hebben zorgen over de voortgang”, melden Bas de Groot (SGP), Jonette Korevaar (CDA), Leo Timmer (ChristenUnie) en Paul Verschoor (Progressief Molenlanden). Zij willen weten hoeveel principeverzoeken voor tiny houses small houses inmiddels zijn ingediend en hoeveel er zijn goedgekeurd.