• Wethouder Kees de Ruijter (rechts) overhandigt folders aan de Jumbo.
• Wethouder Kees de Ruijter (rechts) overhandigt folders aan de Jumbo. Foto: Richard van Hoek

'Makkelijk en anoniem nagaan hoe je ervoor staat en tips krijgen'

Geldzorgen uit taboesfeer halen

papendrecht • Op 14 januari bracht wethouder Kees de Ruijter de zogenaamde Geldfit-test onder de aandacht in Papendrecht. Hij plakte posters en deelde folders uit bij de lokale Jumbo supermarkt. Het motto van de campagne luidt: ‘Ben jij financieel klaar voor het nieuwe jaar? Doe de Geldfit-test!’

Veel mensen weten volgens de gemeente niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. In 2021 wordt er daarom meerdere keren aandacht gevraagd voor Geldfit. Wethouder Kees de Ruijter: “Ik kan me voorstellen dat het ontzettend lastig kan zijn om hulp te vragen als je geldzorgen hebt. Met de Geldfit-test kun je makkelijk en anoniem nagaan hoe je ervoor staat en krijg je tips en adviezen over geldzaken.”

Je bent Geldfit als je maandelijks naast je vaste lasten zoals huur, elektriciteit en verzekeringen nog genoeg geld overhoudt om van te leven. Dat kan soms best lastig zijn. Iedereen kan met financiële tegenslagen te maken krijgen. De online test van Geldfit helpt om geldzaken fit te houden of fit te krijgen. Deelnemen aan de test is gratis en anoniem. Na de test krijgen deelnemers meteen handige tips en kunnen ze zien welke lokale organisaties kunnen helpen bij geldzaken. “Praat je echter liever persoonlijk met iemand over je financiën? Weet dat er hulp beschikbaar is, bijvoorbeeld via Schuldhulpmaatje of Sterk Papendrecht”, aldus wethouder De Ruijter.


Sinds november 2020 kunnen de gemeenten Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht terecht op de landelijke website www.geldfit.nl. De gemeenten zetten deze website in om mensen met geldzorgen of (dreigende) schulden tijdig te helpen en waar nodig door te verwijzen naar de juiste (lokale) organisatie.

Voor meer info over geldzaken en de Geldfit-test, zie de website
www.sterkpapendrecht.nl of mail naar info@sterkpapendrecht.nl.