• De eerste gebruikers zijn enthousiast.
• De eerste gebruikers zijn enthousiast. Foto: Shutterstock

Telefooncirkel: gebruikers enthousiast

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) is eind vorig jaar gestart met het opzetten van de eerste telefooncirkel in het dorp.

Het is de bedoeling om mensen, die daar behoefte aan hebben, met elkaar in gesprek te laten gaan en zo een stukje eenzaamheid te voorkomen. Die eerste telefooncirkel loopt nu drie weken.


Prettige ervaring

Bij navraag door de Stichting Welzijn Alblasserdam is gebleken dat deelnemers het onderlinge contact als erg prettig ervaren en over het algemeen zijn zij enthousiast over het initiatief. Afgelopen week zijn er nog een aantal personen aan de cirkel toegevoegd.


Eenmaal per week

Deelnemers aan een cirkel bellen elkaar eenmaal per week om bij te praten over alledaagse dingen. Zeker nu de lockdown langer gaat duren is het meer dan ooit belangrijk dat mensen hun verhaal kwijt kunnen en in contact met elkaar blijven.


Het idee achter de telefooncirkels is dan ook om te horen en gehoord te worden. Dat is een win-win situatie.


Meer aanmeldingen

Uiteraard is het de bedoeling om meerdere cirkels op te zetten en de SWA is dan ook op zoek naar bewoners die zich willen aansluiten bij dit initiatief. De eerste aanmeldingen voor een tweede cirkel zijn reeds binnen.


Belangstellenden kunnen bij de SWA meer informatie opvragen of zich aanmelden via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.