Lionsclub doneert jeugdboeken aan voedselbanken

regio • De Alblasserwaardse Lionsclub Souburgh heeft afgelopen 31 december een donatie gedaan aan een aantal voedselbanken in de regio Alblasserwaard. Zie de foto rechts naast dit bericht.

Bij de donatie kwamen verschillende bekende titels voorbij bij een aantal voedselbanken. Zo werden ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ van Thea Beckman, ‘De Ijsbeer’ van Jenni Desmond en vele andere bekende jeugdboeken geleverd bij de voedselbanken in Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland.

De Lionsclub houdt zich bezig met kunst en cultuur in de breedste zin van het woord en hebben zich ingezet voor deze donatie aan de voedselbanken uit de regio.


CDA: 'Hoeveel afvalbakken zijn weggehaald?'

molenlanden • CDA-raadslid Dagmar van den Herik uit Nieuw-Lekkerland heeft het college van de gemeente Molenlanden een viertal vragen gesteld naar aanleiding van de vuurwerkschade die tijdens de afgelopen jaarwisseling is ontstaan.

De schade bedroeg bijna 26.000 euro, aanmerkelijk hoger dan in de afgelopen jaren. ‘Wat het CDA betref een fors bedrag’.

Van den Herik constateert dat het vooral prullenbakken die zijn vernield. Zij vraagt het college onder meer hoeveel openbare afvalbakken er vóór de afgelopen jaarwisseling zijn afgesloten of weggehaald en wat peropenbare afvalbak de kosten zijn om deze twee weken voor aanvang van de jaarwisseling af te sluiten.

Het college zal binnenkort schriftelijk antwoorden op de gestelde vragen.


Partnercursus autisme

dordrecht • Mee Mantelzorg verzorgt binnen een cursus voor partners met autisme.

Als autisme een rol speelt in je relatie kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn. Hoe ga je hier mee om? Hoe steun je je partner en hoe zorg je goed voor jezelf? De cursus start in februari en bestaat uit tien bijeenkomsten op woensdagochtenden. Deelname is gratis.

In deze cursus leer je als vrouw meer over autisme. Je krijgt inzicht in de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de gevolgen hiervan op je relatie. Je leert omgaan met bepaalde gevoelens en krijgt handvatten aangereikt om begrip te vergroten en de communicatie te verbeteren. Deze cursus is voor vrouwen uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht met een partner met autisme.

Twee trainers van MEE-Vivenz leiden de cursus die ze geven op woensdagochtenden van 09.30 tot 11.30 uur op de volgende data: 3 februari, 17 februari, 3 maart, 17 maart, 31 maart, 14 april, 12 mei, 26 mei, 9 juni en op 7 juli een terugkombijeenkomst. De training vindt plaats met een kleine groep in een grote ruimte waar de coronamaatregelen toegepast worden in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168 in Dordrecht. Aanmelden kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of bel 078-2063202.