regio • Het Beatrixziekenhuis heeft sinds vrijdag 3 december de bezoekregels aangescherpt. Op deze manier probeert het ziekenhuis te zorgen voor meer veiligheid voor de patiënten, medewerkers en bezoekers.

In het ziekenhuis is afdeling 3 Oost ingericht voor patiënten met corona. Hier mogen de patiënten dagelijks tussen 18.30 uur tot 19.30 uur één bezoeker ontvangen. Bezoekers krijgen van het ziekenhuis speciale beschermende kleding en instructies om het bezoek veilig te laten verlopen. 

Op de reguliere verpleegafdelingen bestaan nog steeds twee bezoekmomenten per dag, tussen 14.30 en 16.00 uur en 18.30 en 19.30 uur. Op deze afdelingen worden echter geen kinderen onder de twaalf jaar meer toegelaten. Omdat onder deze leeftijdscategorie veel coronabesmettingen zijn, probeert het ziekenhuis de contacten tussen deze leeftijdscategorie en kwetsbare, oudere patiënten te voorkomen. 

Deze maatregel is in lijn met een landelijke oproep om voorzichtig te zijn met contacten tussen ouderen vanaf 70 jaar en kinderen tot en met twaalf jaar. In het geboorte- kindcentrum zijn jongere kinderen overigens nog wel welkom op bezoek, omdat op deze afdelingen geen oudere patiënten liggen. Overige bezoekregelingen zijn nog niet gewijzigd. 

Het ziekenhuis maakte tevens bekend dat de parkeerplaats achter het Beatrixziekenhuis opnieuw gebruikt zal worden als landingsplaats voor een traumahelikopter. De traumahelikopter wordt ingezet om patiënten van de Intensive Care van het Beatrixziekenhuis naar een andere ziekenhuislocatie te vervoeren. Deze noodmaatregel is tijdelijk en wordt teruggedraaid zodra dat mogelijk is. 

Het ziekenhuis geeft aan bezoekers en werknemers hier tijdig over te informeren. Medewerkers van het Beatrixziekenhuis en Het Gasthuis kunnen zolang parkeren in de parkeergarage van het Beatrixziekenhuis. Rivas Beveiliging zorgt ervoor dat parkeerkaarthouders in deze periode toegelaten worden tot de parkeergarage. Ook voor patiënten en bezoekers blijft de parkeergarage bij het Beatrixziekenhuis in gebruik en goed bereikbaar.