Vrijwilligers in het zonnetje gezet door gemeente Altena

altena • De gemeente Altena besteedde dit jaar voor de tweede keer op rij extra aandacht aan een speciale groep vrijwilligers, ter gelegenheid van nationale vrijwilligersdag op dinsdag 7 december. 

Vorig jaar bezorgde de gemeente alle maaltijdbezorgers een bloemetje en dit jaar werden de bestuursleden en vrijwilligers die actief zijn bij ouderenbonden, ouderensozen en afdelingen van de Zonnebloem verrast. 

Deze vrijwilligers hebben tijdens de hele coronaperiode zoveel mogelijk de moed erin gehouden. Ze hebben hun best gedaan contact te houden en extra aandacht te besteden aan ouderen in Altena.

Bezoek voor ouderen belangrijk

Juist voor ouderen die niet gemakkelijk van huis kunnen, is dat bezoek heel belangrijk. Voor wie graag andere mensen ontmoet, is het leggen van een biljartje, een gezellige middag met muziek omlijst of een lunch het hoogtepunt in de week.
Toen het even kon zijn deze activiteiten weer van start gegaan. Nu veel activiteiten weer stilvallen, zijn veel ouderen weer aangewezen op de telefoon, de brievenbus en de mailcontacten.

Verrast met bloemetje

Deze week boden burgemeester en wethouders verschillende bestuursleden een bloemetje aan. In de loop van de decembermaand ontvangen alle aangemelde vrijwilligers van de ouderenorganisaties een Altenabox-bon. 

Nieuwe vrijwilligers

De Zonnebloemafdelingen in Altena kunnen goed nieuwe bezoekvrijwilligers gebruiken en dat geldt ook voor ouderenbonden en de ouderensozen. Mensen kunnen zich nu al aanmelden, zodat in het voorjaar alle activiteiten weer van start kunnen gaan. Kijk voor contactadressen in de gemeentegids van Altena.

q www.gemeentealtena.nl/gemeentegids