donderdag 25 november

Amsterdam Chamber Theatre speelt ‘What the Dickens’
20.00 uur, Dussen, Kasteel Dussen.
In Kasteel Dussen is een nieuwe voorstelling van het Amsterdam Chamber Theatre te zien, geïnspireerd op het werk van Charles Dickens. Frouke Flieringa, Peppi MacRuari en Sophie Ruthven-Stuart spelen ‘What the Dickens?’ en voeren hun publiek terug naar de Victoriaanse tijd. Naar het verlangen om met de doden te spreken in spirituele séances vol onverklaarbare geestverschijningen, flakkerende kaarsen en dansende schaduwen. Reserveren via
www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 26 november

Rikken
20.00 uur, Meeuwen, Dorpshuis Meeuwen. Vrijdagavond kan er weer gerikt worden in het Dorpshuis in Meeuwen. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Het rikken begint om 20.00 uur en inschrijven kan vanaf 19.30 uur.

Orgel- en saxofoonconcert
20.15 uur, Sleewijk, Sleeuwijks Kerkje, Kerkeinde 31.
Niels de Klerk (orgel) en Bruno Alonso (saxofoon) zullen samen een bijzonder concert verzorgen in het Sleeuwijks Kerkje. Ze zullen werken spelen van o.a. J.S. Bach, Huygens, Schubert en Telemann. De combinatie orgel en saxofoon en de programmering beloven een boeiende avond. Het concert begint om 20.15 uur en reserveren kan via www.sleeuwijkskerkje.nl. Leerlingen van de muziekschool krijgen extra korting en betalen €5,00. Een coronatoegangsbewijs is verplicht.

zaterdag 27 november

Poonbakken
8.30 uur, Woudrichem, Kerkstraat 2. Door de vrijwilligers van de Woudrichemse Coöperatieve Visserijvereniging “De Hoop” zal weer poon gebakken worden in de visafslag te Woudrichem. De opbrengst is voor het onderhoudsfonds van de historische visafslag te Woudrichem. Wie niet achter het net wil vissen, geeft de bestelling telefonisch of via WhatsApp door op nummer 06-41188351 of per e-mail: c.venderbos@ziggo.nl.

Pietensportfeest
10.00-12.00 uur Woudrichem, ‘t Rondeel. Kom sporten met de Pieten. Sinterklaasstichting Woudrichem organiseert wederom het Pietensportfeest. De kinderen van 3 t/m 10 jaar jaar mogen komen sporten met de Pieten. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur en vol is vol. Er is plek voor maximaal 120 kinderen. De kinderen worden begeleid door een Piet of vrijwilliger. Ouders worden verzocht om op de tribune of in het café plaats te nemen. Entree: €3 per kind. Er wordt gezorgd voor wat drinken en iets lekkers. Vergeet niet om gymschoenen (voorzien van naam) mee te nemen.

Thema-excursie grote grazers Munnikenland
14.00 uur, Poederoijen, Slot Loevestein. Staatsbosbeheer organiseert een excursie die in het teken staat van de paarden en runderen in het in het gebied rond Slot Loevestein. De excursie begint om 14.00 uur en duurt twee uur.

Bezoekers worden door de kuddebeheerder en de boswachter meegenomen op zoek naar de grazers en hun sporen. Tijdens de tocht hoort men bijvoorbeeld wat de dieren eten, welke rol ze spelen in het beheer van de natuur en in wat voor sociale groepen ze leven. Kaarten kosten €4,00 voor kinderen tot en met 12 jaar en €7,00 voor volwassenen en zijn te koop via staatsbosbeheer.nl. Voor deze excursie zijn er maximaal twintig plekken beschikbaar.

Kienen in De Dussenaar
14.30 uur, Dussen, De Dussenaar, Wilhelminaplantsoen 1. Op zaterdag 27 november is het weer kienen in De Dussenaar. De zaal opent om 13.30 uur en vanaf 14.30 uur zal er gespeeld gaan worden.

zondag 28 november

Andy Marcelissen in Uivernest
14.30, Hank, ‘t Uivernest, Tonprater en cabaretier.
Andy Marcelissen treedt op in ‘t Uivernest te Hank met zijn eindejaarsshow ‘Hij Komt, Hij Komt’. Slecht slapen, weinig eetlust, buikpijn, hoofdpijn, plotselinge koortsaanvallen, overspannen of superdruk gedrag; het zijn allemaal herkenbare symptomen die zich manifesteren rond Sinterklaas en Kerst. Deze gevoelens treffen niet alleen overgevoelige kinderen, ook een nuchter zieltje kan behoorlijk op tilt slaan.

Hoe blijft de feestmaand feestelijk? Hoe houden we het vrolijk? Over kerstmarkten bezoeken, de zak van Sinterklaas, Sylvana Simons, goede voornemens, All you need is love, kerst-hits, het jaar 2021, ongegeneerd vreten, de Top 2000, gedichten en misschien nog wat heerlijke Sinterklaasconferences. Een middag lachen dus. Info over tickets en reservering 06-24403205.

woensdag 1 december

Tweedehands boekenverkoop
13.30 uur, Wijk en Aalburg, Azaleastraat 26.
Op de derde etage van aanleuncomplex Munnikenstate vindt de tweedehands boekenverkoop van Maaswaarden ouderenzorg plaats. Op elk gebied is er wel iets te vinden: oorlog, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, romans, thrillers enz. De vrijwilligers Dirk en Nel nodigen iedereen van harte uit een kijkje te nemen.