Veilig betalen met een QR-code

Nieuwendijk • Sinds het najaar kunnen de klanten van Fruitschuur Oostveen veilig, snel en gemakkelijk hun aankopen betalen met een QR-code. 

Het onbemande verkooppunt in Nieuwendijk heeft de Europese primeur met Pick-Go-Pay van het Belgische Worldline, een van de grootste betaaldiensten van de wereld. Die werkt daarvoor samen met Innovend, de Nederlandse producent van de verkoopautomaat waaruit Fruitschuur Oostveen eigen appels, peren en kersen verkoopt, aangevuld met aanverwante streekproducten.

Fruitschuur Oostveen maakt al sinds 2016 gebruik van de slimme verkoopoplossing. "Toen openden we naast onze boerderijwinkel in Werkendam een tweede, onbemand verkooppunt in Nieuwendijk”, vertelt José Oostveen. "Dat was meteen een succes en dat is zo gebleven. De verkoop en het aantal klanten groeit nog steeds. De automaat die er staat is een LockBlox met vakken in verschillende groottes. In totaal zijn het 168 vakken. Dit was destijds de eerste machine op de markt waarmee mensen met PIN en contactloos konden betalen. En nu komt er dus weer een mogelijkheid bij: betalen met een app en een QR-code.”