ZVDO'74 neemt één punt mee naar huis

andel • De heren van ZVDO'74 reisden op 13 november naar Helmond om daar te spelen tegen Thalassa. Dit was een relatief onbekende ploeg voor de waterpoloërs uit Andel, maar ze zullen het team na het 6-6 gelijkspel niet snel meer vergeten.

De eerste periode vlogen de heren van ZVDO er goed in. Jelle Sterkenburg opende de score door de bal het net in te tikken. Arie Stuij volgde en de periode werd afgesloten met een 0-2 voorsprong. Het aftasten van beide teams ging verder in de tweede periode, maar ZVDO kwam niet zo goed los als in de eerste periode. De waterpoloërs uit Andel lieten steken vallen en aanvallen werden niet afgemaakt. Ondanks de ruimte die de heren kregen van Thalassa wisten ze slechts eenmaal te scoren. Thalassa kwam dichterbij met twee doelpunten. De eerste helft werd zodoende afgerond met een 2-3 tussenstand. ZVDO-coach Lou Goedel gaf tijdens de rust aan wat de heren zelf ook al aanvoelden. Ze konden veel beter en dat moesten ze laten zien ook.

Ondanks deze motivatie en de wil om te winnen, opende Thalassa de tweede helft goed door de 3-3 te maken. Toch mochten de heren uit Andel laten zien wat ze konden. Drie keer achtereenvolgens moesten spelers van Thalassa voor straf 20 seconden naar de kant. Helaas wist ZVDO niet te profiteren van de manmeer situatie. De 3-3 gelijke stand maakten de spelers zenuwachtig. De stroperig lopende wedstrijd mocht niet verloren worden.

Tijdens de laatste periode wist Berry Boll na 24 seconden al te scoren. Dit gaf de heren uit Andel moed. Thalassa wist dat het nog van alles konden doen om zelf de drie punten te pakken. Al snel kwam dan ook de gelijkmaker. Even later, na een time-out, kon ZVDO eindelijk op een 4-6 voorsprong komen. Toch ontbrak het nog aan scherpte aan de zijde van ZVDO. Thalassa zag kansen en benutte deze goed. Zó goed dat ze 23 seconden voor het eindsignaal de gelijkmaker maakten. De wedstrijd werd hierdoor afgerond met 6-6. Beide ploegen zijn één punt en vele lessen rijker.