• Virtus in actie tegen Celeritas-Donar.
• Virtus in actie tegen Celeritas-Donar. Foto: Ron Dekker

BC Virtus bekert een ronde verder

Werkendam •  De wedstrijd van BC Virtus tegen het Groningse Celeritas-Donar was er weer één van de lange adem. Pas in het vierde kwart wist Virtus de wedstrijd naar zich toe te trekken door een belangrijke run. Door de overwinning bereikten de Werkendammers de 3e ronde van het NBB-Bekertoernooi.

Virtus startte sterk in de aanval, maar verdedigde slap. Zo stond het na tien minuten spelen 23-25 in het voordeel van de bezoekers. In die fase mochten de 3-puntschutters van de Groningse formatie aanleggen voor een aantal afstandsschoten, die feilloos doel troffen. Zij hielden Celeritas-Donar in de wedstrijd, inside hadden de gasten namelijk niet veel te vertellen.

De Groningers konden maar zes spelers op de been brengen om af te reizen naar Werkendam. Virtus-coach Sjoerd Jorritsma gaf mede daarom de opdracht om hen constant onder druk te zetten. In sommige fases van de wedstrijd ging dit goed, maar af en toe brak miscommunicatie over hoe te verdedigen Virtus op.

Aan het begin van het vierde kwart keek Virtus tegen een 59-60 achterstand aan. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd sloegen de Werkendammers echter een belangrijke slag met een run van 15-2. Ook de verdediging werd nog eens stevig aangetrokken, waarmee het verzet van de Groningers gebroken was. De eindstand werd zodoende bepaald op 88-75. Op zaterdag 20 november speelt Virtus een thuiswedstrijd tegen DAS uit Delft.