Sinterklaasactie in Hart van Aalburg

Wijk en Aalburg • Zaterdag 20 november maken Sinterklaas en zijn Pieten hun opwachting in Wijk en Aalburg. Zij zullen met de bus een rondrit door het dorp maken. De winkeliersvereniging Hart van Aalburg is blij dat de bus ook stopt op het Marktplein, zodat ook zij zich kunnen presenteren.

Winkeliersvereniging Hart van Aalburg is een hechte club ondernemers. "De kracht is de saamhorigheid onder de ondernemers. Dat blijkt ook wel uit het gezamenlijk opzetten van acties en het samen bespreken van commerciële activiteiten. Zo hebben we nu bijvoorbeeld met alle winkeliers een Sinterklaasactie opgezet", aldus Jumbo-ondernemer Carol Duijzer, die samen met Arthur van Horsen van bakkerij van Horsen de woordvoering van de winkeliersvereniging doet.

Hart van Aalburg biedt de klanten een gevarieerd aanbod van landelijke spelers en lokale speciaalzaken. 

"De Hema, Cigo, Kruidvat, Zeeman en Jumbo zijn allemaal in het winkelcentrum aanwezig. Maar er is ook een prachtig aanbod van lokale ondernemers die echt hun eigen specialiteiten hebben. Service en klantvriendelijkheid staan hier hoog in het vaandel. Van kleding tot smeuïge specialiteiten en van brillen tot bloemen: alles is in het winkelcentrum in Wijk en Aalburg te koop. Dat maakt het centrum echt uniek. Het winkelcentrum biedt daarnaast een ruime - gratis - parkeergelegenheid."

"We horen weleens mensen zeggen dat ze graag naar de Waalwijk of Den Bosch gaan, en dat mag natuurlijk altijd, maar dat hoeft echt niet met zo'n mooi winkelaanbod", zegt Duijzer met een glimlach. "Lokaal kopen is lokaal investeren in economische ontwikkeling en werkgelegenheid. Onlangs is er weer een leuke schoenenwinkel bijgekomen en tevens zijn er nog winkelruimtes te huur.”

De winkeliers sponsoren als collectief de bus waarin de Sint door het dorp rijdt. Alle ondernemers van de winkeliersvereniging hebben daarnaast een eigen actie. Elders in deze krant zijn de acties per winkelier terug te vinden.