Jari Prins in actie op EK veldrijden

hank • In het weekend van 6 en 7 november werd in Nederland het EK veldrijden 2021 verreden. Jari Prins uit Hank mocht ook deelnemen aan het toernooi op de VAM-berg in Wijster, gelegen in de provincie Drenthe.

De VAM-berg vormde het decor van het Europees kampioenschap. Met veel publiek en een wedstrijd in eigen land werd het een hele belevenis voor Jari. Hij verscheen met 64 anderen aan de start. Helaas voor Jari was het geluk niet aan zijn zijde. Na een goede start vormde zich na 500 meter een opstopping, waarbij twee tegenstanders achter in het wiel van Jari reden.

Doordat er eentje niet los kwam moest Jari als laatste verder, terwijl de concurrenten al ver door waren. Vol gas haalde hij 41 renners in en bereikte zo plek 24. Doordat Jari zoveel gegeven had, moest hij zich laten terugzakken naar plaats 35. Uiteindelijk kwam Jari als 34ste renner over de streep.

Groeneveld achtste bij jeugdveldrit

hilversum • Op zondag 7 november werd de jeugdveldrit van Hilversum verreden. Enkele jeugdleden van Cyclocross JvA namen hier aan deel.

In categorie 7 startte Darian Groeneveld uit Woudrichem achterin, maar hij wist zich al snel terug te rijden naar vijfde positie. Na een paar kleine foutjes is Groeneveld uiteindelijk achtste geworden. In categorie 5 is Isis Versluis uit Meerkerk zevende overal geworden en derde van de meisje.

Wijtvliet in beroep tegen schorsing

Nieuwendijk • Eddy Wijtvliet (Altena) gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing dat hij van de KNVB-aanklager ontving. Wijtvliet kreeg afgelopen zaterdag de rode kaart tegen Tricht. Het is vooral de hoge strafmaat die hem en Altena dwars zit.