vrijdag 12 november

Oliebollenactie van de Verenigde Zangers
9.00 uur, Werkendam. Na lange tijd houdt het koor de Verenigde Zangers weer een oliebollenactie in Werkendam. De oliebollen worden traditioneel gebakken in de eigen bakcontainer en zijn van zeer goede kwaliteit. Leden van de Verenigde Zangers zullen vanaf negen uur ‘s morgens de oliebollen verkopen in kramen die staan opgesteld bij de supermarkten Albert Heijn, MCD en de Aldi.

Interkerkelijke vrouwenochtend
09.30 uur, Wijk en Aalburg, Koffiehuis de Buurvrouw, De Galerij 8A. Dit is een maandelijks terugkerende interkerkelijke vrouwenochtend in Wijk en Aalburg. Op deze ochtend spreekt kleur- en stijladviseur, coach en presentatrice Carolien Luitjes. Wat zegt de Bijbel over kleuren en hoe kunnen we ons zo kleden zodat het past bij hoe we gemaakt zijn? Is het niet werelds om bezig te zijn met de vraag welke kleding bij je past?
Het zal een ochtend worden vol bezinning en praktische tips over kleuren en kleding. Kosten €5,00.
Aanmelden bij Aartje Verschut
(06-29026515).

Rikken
20.00 uur, Meeuwen, Dorpshuis. Rikken in het Dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Deze krijgt u bij volledige vaccinatie, een recente besmetting of een negatieve coronatest.

zaterdag 13 november

Workshop LLF Liefdevol Leven
10.00-19.30 uur, Andel, Hoge Maasdijk 50. Na een stille periode biedt de Stichting LLF Liefdevol Leven weer een eendaagse workshop aan. In de workshop verdiepen wij ons in thema’s als liefde, verlies en vergeving. De begeleiding is in handen van Victoria Annegarn (therapeut) en Maria Bosman (arts). Wat hen verbindt, is niet alleen de beroepsmatige achtergrond, maar vooral het mens-zijn. Herman Verweij, de keukenprins, verzorgt de inwendige mens. Meer Informatie en aanmelden kan op de website LLFNederland.nl of via 06 10901465

Inloopochtend Brandweer Genderen
10.00 - 12.00 uur, Genderen, Genderensedijk 7. De Brandweer in Genderen zoekt versterking. Mannen en vrouwen met interesse zijn van harte welkom op de informatieochtend op zaterdag 13 november 2021 tussen 10.00 en 12.00 uur op de kazerne in Genderen.
Een keer meekijken bij een oefenavond kan natuurlijk ook. Iedere donderdagavond oefent de brandweer vanaf 19.00 uur. Heeft u interesse hierin? Bel of stuur een bericht naar Arie Thur 06-51441570, Gerald van Helden 06-30745147 of Richard Zwart 06-51882916.

Sinterklaas in Eethen
14.00 uur, Eethen, Kindcentrum De Bogert. De Sint komt aan bij Kindcentrum De Bogert. Vanaf hier vertrekt hij naar Dorpshuis Teratina om er met de kinderen een gezellige middag van te maken.

Aankomst Sinterklaas Werkendam
17.00 uur, Werkendam, pontje aan de Sasdijk. Sinterklaas komt dit jaar weer aan bij het pontje aan de Sasdijk in Werkendam. Het programma blijft tot de daadwerkelijke aankomst geheim, maar de organisatie kan al wel verklappen dat het spectaculair zal zijn.

Sinterklaasintocht Giessen/Rijswijk
18.00 uur, Rijswijk, Parelplein. Op het Parelplein worden Sinterklaas en zijn Pieten welkom geheten. Aansluitend volgt er een lampionnenoptocht door Giessen en Rijswijk. Na de lampionnenoptocht is er een kinderdisco in Het Brabantse Land.

Sinterklaasintocht Nieuwendijk
18.30 uur, Nieuwendijk, Dorpshuis Tavenu. Ook dit jaar komt de Sint weer naar Nieuwendijk. Na aankomst bij het dorpshuis van Nieuwendijk zal hij een rondrit door het dorp zal maken. Na de rondrit zal Sinterklaas een kort feestje vieren op het plein voor het dorpshuis.

GECANCELD: De Coveralls
20:30 uur, Werkendam, gebouw Irene. Door corona gaat de fanavond van de Werkendamse band De Coveralls helaas niet door.

dinsdag 16 november

Peper in je business
09:00-14:30 uur, Almkerk, ‘t Wapen van Emmickhoven. ‘Liefs van Karin' organiseert het Peper in je business-event. Deze dag zal in het teken staan van netwerken, sparringsessies, een workshop met een gouden rand en een masterclass over de Profit first-methode. Voor meer info en opgave: www.liefsvankarin.nl/i/peper-in-je-business-event.

woensdag 17 november

Lezing over de geboorte van de opera
20.00 uur, Dussen, Kasteel Dussen. Muziekhistoricus Pieter A. Bakker opent een korte lezingenreeks in Kasteel Dussen. Hij neemt het publiek mee naar het hof van De Medici in Florence rond 1600. Aan de hand van beeld, woord en muziek schetst hij een levendig beeld van de ontstaansgeschiedenis van de opera.
Entree: €10,- (Met vriendenpas €7,-) Reserveren: www.kasteel-dussen.nl. Toegang met vaccinatie-, test-, of herstelbewijs.

donderdag 18 november

Bijbelstudie
20.00 uur, Werkendam, Vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3.
In het Vlechtwerk hopen we weer samen te komen rondom een geopende Bijbel, om te luisteren naar Gods Woord.