• ZVDO’74 tijdens het duel met De Schelde.
• ZVDO’74 tijdens het duel met De Schelde.

ZVDO'74 verliest van koploper

Andel • Afgelopen zaterdag ontving ZVDO'74 uit Andel koploper De Schelde. Hoewel het duel vermakelijk was om naar te kijken, wist de waterpoloploeg uit Andel niet te winnen. 

Jan-Willem Vaneker opende de score door namens ZVDO te scoren uit een man meer situatie. De Schelde, uit Terneuzen, gaf snel antwoord door twee keer achter elkaar te scoren. Echter moest er een speler van de Schelde het bad verlaten na een zware overtreding. De tweede periode liet de Zeeuwse ploeg zien dat het kwam om te winnen. Drie keer achtereenvolgens vonden ze het net. Met deze zilte bijsmaak konden Brian de Bode en Jelle Sterkenburg nog terugkrabbelen door te scoren. De tweede helft werd ingegaan met een 3-6 achterstand voor ZVDO. Coach Arie Schouten wees de heren erop dat er nog niks uitgespeeld was. Aan beide zijden werden er spelers voor 20 seconden straf naar de kant gestuurd. Veel voordeel werd er niet uitgehaald. Enkel de Schelde wist te scoren na een correct aangevraagde time-out. 

De laatste periode liet het scorebord zien dat de stand 3-7 was. ZVDO kreeg het niet geheel rond om schone aanvallen neer te zetten. Het antwoord van de Schelde uitte zich een verdere achterstand voor de thuisploeg. Na een foutieve time-out aanvraag moest de coach van De Schelde het bad verlaten. ZVDO mocht een 5-meter strafworp nemen welke verzilverd werd. Hierdoor werd de eindstand bepaald op een 4-10 overwinning voor De Schelde.