• Martijn Both namens Virtus in actie tegen Baros.
• Martijn Both namens Virtus in actie tegen Baros. Foto: Ron Dekker

BC Virtus wint verhit duel met concurrent

werkendam • De thuiswedstrijd van Virtus tegen Baros van afgelopen zaterdag was een wedstrijd met verschillende gezichten. Helaas had niet alles met basketbal te maken, maar ook grotendeels met veel frustratie. Virtus wist het duel met de directe concurrent uiteindelijk wel winnend af te sluiten.

Vanaf de beginfase waren de Werkendammers los. Ze speelden de man-to-man verdediging van de bezoekers helemaal stuk wat resulteerde in een prachtige en dik verdiende 40-17 voorsprong na tien minuten spelen.

Debuut Van der Stelt

Wie er ook in het veld kwam, iedereen scoorde er op los. Opvallend waren de vijf punten, in de laatste minuut van het eerste kwart, van jeugdspeler Bas van der Stelt die zijn debuut maakte in Heren 1.

En dat tegen een schotpercentage van honderd procent. Hij kwam uiteindelijk tot acht punten en kan zodoende terugkijken op een heel verdienstelijk debuut.

De toon was gezet en de frustratie bij de tegenstander werd almaar groter. De scheidsrechters moesten het ontgelden en kregen veel commentaar van de coach en spelers van Baros. Nadat de coach al naar de tribune werd verwezen, was het nog niet gedaan met alle kritiek. Met vele technische fouten tot gevolg. Dit ontsierde het basketbalfeestje voor Virtus.

Handgemeen

De Werkendammers hielden het hoofd koel, totdat er in het vierde kwart een opstootje plaatsvond en het tot een handgemeen kwam.

Gelukkig werd de zaak snel gesust, maar Cas Vos moest het aan Werkendamse kant ontgelden en werd ook voor de rest van de wedstrijd gediskwalificeerd. De wedstrijd werd afgesloten met drie diskwalificerende fouten voor het team van Baros en dus één voor Virtus.

Met nog zeven minuten te spelen en een voorsprong van zeventien punten was het voor Virtus zaak de gemoederen rustig te houden en dit lukte hen ook. Het incident vormt een smet op de overwinning van Virtus, want tot het moment van escalatie was het een vermakelijk duel.

Virtus wist uiteindelijk de winst (94-73) binnen te slepen met een teamprestatie, met maar liefst vijf spelers die de dubbele cijfers behaalden.

Op 13 november, komende zaterdag, speelt Virtus een bekerwedstrijd in eigen huis tegen Celeritas-Donar uit Groningen. Een punt van aandacht is dat de wedstrijd al om 15:00 uur aanvangt in sporthal De Crosser in Werkendam.