vrijdag 22 oktober

XGP-avond
19:30 uur, Nieuwendijk, Xinix. De XGP-avonden gaan weer van start in Xinix. De XGP-aftrap is direct een top tributeband: Neil Young Mirror Band. De drijvende kracht achter Neil Young Mirror Band is Gerry Wolthof, die in een ver verleden nog meedeed als Neil Young in de Soundmixshow. Na een pauze van vier jaar is de band terug in een gewijzigde samenstelling. Nieuw zijn drummer Marcel Wolthof en bassist Andre van der Werf. De band start om 20.30 uur. Entreeprijzen: jeugdleden 6 euro; niet-leden 9 euro; voorverkoop 8 euro. Meer info: www.xinix.nl.

Rikken
20:00 uur, Wijk en Aalburg, kantine NOAD’32. Gezellig avondje rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD’32. Inchrijven vanaf 19:30 uur.

Lale Gül
20:30 uur, Sleeuwijk, Altena College. Na de amuse met Maarten van Rossem vervolgt het kleintheater Woerkums Literair Café zijn 29ste seizoen met een coming star. Lale Gül schreef het boek ‘Ik ga leven’ over haar orthodoxe islamitische opvoeding in een wijk van Amsterdam. Het werd een bestseller. Ze vertelt daarover vrijdag 22 oktober 20:30 uur in het Altena College in Sleeuwijk. Docent Janice Bakker en Bastiaan Moes interviewen haar. Entree is 15 euro, scholieren betalen 5 euro. Donateurs hebben vrij toegang. Reservering niet nodig. Vaccinatiebewijs/testbewijs verplicht. Informatie Janice Bakker: woerkums-literaircafe@outlook.com.

zaterdag 23 oktober

Altena Streekfestival
09:30 uur, Nieuwendijk, sporthal De Iris/dorpshuis Tavenu. Na een jaar stilte door de coronapandemie zal er op 23 oktober weer een editie van het Altena Streekfestival gaan plaatsvinden. Op het Altena Streekfestival 2021 zal vooral worden gevierd dat de orkesten weer mogen doen wat ze zo gemist hebben: samen muziek maken en genieten van elkaars optredens. Niet minder dan twintig brassbands, harmonie- en fanfareorkesten zullen deelnemen. Zij krijgen een mooi en toegankelijk podium voor één van hun eerste optredens na de lockdown. In 2021 wordt het Altena Streekfestival voor het eerst georganiseerd door de nieuwe StichtingAltena StreekFestival. Nieuw is het Testen voor Toegang. www.facebook.com/AltenaStreekFestival.NL

Excelsior & Friends in concert
19:00 uur, Genderen, dorpshuis. Concert van Excelsior met gastoptredens van zangeres Trudy Bouman en Maestro-winnares Jolanda van Veen. Tickets kosten 5 euro en kunnen besteld worden via www.muziekverenigingexcelsior.nl. Toegang voor dit evenement op vertoon van een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest via de CoronaCheck-app.

zondag 24 oktober

Rondje Woerkum
12:00-16:00 uur, Woudrichem, Rijkswal 34. De Natuurspeurtocht Rondje Woerkum is weer uitgezet met een achttal creatieve, nieuwe opdrachtjes om de vesting Woudrichem heen voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Aanmelden is niet nodig: vrije inloop tussen 12:00 en 16:00 uur. Start en eind van de speurtocht: Rijkswal 34 (huis De Sonnehoeck) in de vesting. Meedoen is gratis. Voor een materialentas wordt 7 euro borg gevraagd en een vrije gift na afloop is welkom voor de volgende, nieuwe speurtocht.

woensdag 27 oktober

Historische rivieren
20:00 uur, Giessen, Fort Giessen. Bas van Andel geeft op Fort Giessen een lezing over de historische rivieren in Altena. Van Andel schreef er een boek over en maakte daarbij gebruik van historische en moderne kaarten. Aanmelding voor de lezing is verplicht. Stuur vóór 25 oktober een mailtje naar altenatuur@gmail.com onder vermelding van het aantal personen. Toegang is gratis.

donderdag 28 oktober

Hervormingsavond
19:30 uur, Werkendam, Bethelkerk. Jaarlijkse hervormingsavond. Deze avond wordt geopend door ds. H.J. Agteresch, het referaat wordt verzorgd door ds. D.Bos. Het thema waar ds. Bos over spreekt is ‘De rechtvaardiging door het geloof te Antiochië verdedigd’. Ds. H.J. Lam verzorgt de sluiting. Het orgel wordt bespeelt door André Nieuwkoop.

Van Kessel, Zastrau & Kalf
20:00 uur, Dussen, Kasteel Dussen. Van Kessel, Zastrau & Kalf wekken het kasteel met muziek. In de burgerzaal brengen zij hun programma ‘For the love of Music’. Entree: 15 euro, met vriendenpas 12 euro. Reserveren: www.kasteel-dussen.nl. In navolging van overheidsmaatregelen: toegang met vaccinatie-, test-, of herstelbewijs.

vrijdag 29 oktober

Bartholdy Trio
20:15-22:00 uur, Sleeuwijk, Sleeuwijks kerkje. Het Bartholdy Trio, bestaande uit Rowan van der Westen (piano), Cor Coppoolse (cello) en Irene Bossier (viool), geeft een concert in het Sleeuwijks Kerkje. Zij zullen werken spelen van Brahms, Juon en Piazzolla. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website www.sleeuwijkskerkje.nl. Muziekschoolleerlingen krijgen extra korting en betalen 5 euro.

vrijdag 5 november

Rommelmarkt
16:00-20:00 uur, Sleeuwijk, GAiN. Rommelmarkt met als doel geld op te halen voor hulptransporten. O.a. (Nieuwe) kleding, schoenen, sieraden, kerst- en sinterklaasspullen, cadeautjes, vintage, antiek, speelgoed en meubels zijn te koop.