vrijdag 15 oktober

Tweedehandskledingbeurs
08:30-17:00 uur, Veen, dorpshuis. Kledingbeurs met dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, hoeden en accessoires. Volop parkeergelegenheid, gratis toegang. De opbrengst is 100 procent voor evangelisatie.

Bingo
20:00-23:00 uur, Eethen, dorpshuis Teratina. Stichting Dorp Eethen organiseert een bingoavond in dorpshuis Teratina. De zaal is om 19:00 uur open.

Rikken
20:00 uur, Meeuwen, dorpshuis. Weer rikken in het dorpshuis in Meeuwen. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

zaterdag 16 oktober

Rommelmarkt
08:00-13:00 uur, Wijk en Aalburg, hervormde kerk Aalburg. Jaarlijkse najaarsmarkt van de Hervormde Kerk in Aalburg. Op de parkeerplaatsen rondom de kerk (Oude Kerkstraat 19a) zal weer van alles te koop zijn. De opbrengst van deze markt is bestemd voor de Burg (nieuwe kerk) en de werkgroep Bulgarije.

Verkoopdag
10:00-14:30 uur, Genderen, De Regenboog. Dameskring Esther organiseert een verkoopdag met o.a. advocaat, slaatjes, bloemstukken, vruchtensappen, creatieve artikelen, tweedehands boeken en wenskaarten. Ook terecht kunnen bezoekers terecht voor een bakje koffie of thee met zelfgebakken appeltaart of boterkoek erbij. Ook worden eigengemaakte soepen, een broodje kroket of frietjes verkocht. En dan zijn er ook nog de activiteiten zoals bijvoorbeeld snoep scheppen en de verloting.

Bandavond
20:00 uur, Drongelen, De Oude School. Bandavond met coverband The Fast Lane. The Fast Lane is geen onbekende in Drongelen, want zij hebben al een paar keer eerder opgetreden in dorpshuis De Oude School. Zij spelen vooral pop, rock en blues uit de jaren 60, 70 en 80. De deuren gaan rond 20.00 uur open en zoals gewoonlijk is de entree gratis. Bij de deur wordt gevraagd naar een geldige QR-code.

zondag 17 oktober

Jeugddienst
18:30 uur, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als thema ‘Hoe noem jij God?’. Pal Balogh zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en Annemarie, Reijco & Johan zullen zorgen voor de muzikale medewerking.

Vesperviering
18:30 uur, Almkerk, gereformeerde kerk. Vesperviering met als thema: ‘Duisternis is mijn metgezel’ (naar Psalm 88). Voorganger is Roel Pierik. Muzikale medewerking door Corina de Peuter-Arendse (zang) en Celis Dekker (orgel).

woensdag 20 oktober

Rondje Woerkum
12:00-16:00 uur, Woudrichem, Rijkswal 34. De Natuurspeurtocht Rondje Woerkum is weer uitgezet met een achttal creatieve, nieuwe opdrachtjes om de vesting Woudrichem heen voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Aanmelden is niet nodig: vrije inloop tussen 12:00 en 16:00 uur. Start en eind van de speurtocht: Rijkswal 34 (huis De Sonnehoeck) in de vesting. Meedoen is gratis. Voor een materialentas wordt 7 euro borg gevraagd en een vrije gift na afloop is welkom voor de volgende, nieuwe speurtocht.

Bingo
14:00 uur, Rijswijk, De Nijenburcht. Trema organiseert een bingomiddag. Kosten: 3 euro voor vier rondes incl. koffie en thee. Vooraf opgeven is niet nodig, mensen kunnen zo binnenlopen.

vrijdag 22 oktober

XGP-avond
19:30 uur, Nieuwendijk, Xinix. De XGP-avonden gaan weer van start in Xinix. De XGP-aftrap is direct een top tributeband: Neil Young Mirror Band. De drijvende kracht achter Neil Young Mirror Band is Gerry Wolthof, die in een ver verleden nog meedeed als Neil Young in de Soundmixshow. Na een pauze van vier jaar is de band terug in een gewijzigde samenstelling. Nieuw zijn drummer Marcel Wolthof en bassist Andre van der Werf. De band start om 20.30 uur. Entreeprijzen: jeugdleden 6 euro; niet-leden 9 euro; voorverkoop 8 euro. Meer info: www.xinix.nl.

zaterdag 23 oktober

Altena Streekfestival
09:30 uur, Nieuwendijk, sporthal De Iris/dorpshuis Tavenu. Na een jaar stilte door de coronapandemie zal er op 23 oktober weer een editie van het Altena Streekfestival gaan plaatsvinden. Op het Altena Streekfestival 2021 zal vooral worden gevierd dat de orkesten weer mogen doen wat ze zo gemist hebben: samen muziek maken en genieten van elkaars optredens. Niet minder dan twintig brassbands, harmonie- en fanfareorkesten zullen deelnemen. Zij krijgen een mooi en toegankelijk podium voor één van hun eerste optredens na de lockdown. In 2021 wordt het Altena Streekfestival voor het eerst georganiseerd door de nieuwe StichtingAltena StreekFestival. Nieuw is het Testen voor Toegang. www.facebook.com/AltenaStreekFestival.NL

Excelsior & Friends in concert
19:00 uur, Genderen, dorpshuis. Concert van Excelsior met gastoptredens van zangeres Trudy Bouman en Maestro-winnares Jolanda van Veen. Tickets kosten 5 euro en kunnen besteld worden via www.muziekverenigingexcelsior.nl. Toegang voor dit evenement op vertoon van een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest via de CoronaCheck-app.