SKV laat punten in Zeeland

sleeuwijk • SKV heeft zaterdag het uitduel tegen het Zeeuwse Zaamslag met 17-11 verloren.

De Sleeuwijkers wisten van te voren dat ze het moeilijk zouden krijgen tegen Zaamslag, maar Zaamslag had er niet op gerekend dat ze het ook erg moeilijk zouden krijgen tegen SKV. De jeugdige Nadine Drost en Rens Koek begonnen in de basis, daar Joost de Jong nog lichtelijk geblesseerd was. De Jong mocht zich wel hoofdcoach noemen, daar coach Van Vuuren-Duijzer afwezig was. De geblesseerde Vera Schoen mocht zaterdag aantreden als assistent-coach. Zaamslag begon de wedstrijd zeer voortvarend door in een zeer korte tijd een voorsprong van 4-0 op het scorebord te zetten. Zaamslag had vast gedacht dat dit echt een makkelijk middag zou worden. Ondanks wat de eindstand doet vermoeden, heeft SKV echt weerstand weten te bieden en wist de ploeg het Zaamslag echt moeilijk te maken tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. SKV kwam namelijk halverwege de eerste helft terug tot 4-3 met een aansluitingstreffer van Nadine Drost. Vervolgens sloeg Zaamslag weer een gaatje tot 7-3, waarna Robin Duizer na het missen van een strafworp direct in de zelfde aanval een fraai afstandsschot scoorde, waardoor de stand op 7-6 kwam. De goed leidende scheidsrechter Brasser floot af voor rust, nadat Scherff in de laatste aanval twee keer scoorde. Daardoor gingen de teams bij een stand van 8-8 aan de thee. Het duurde lang in voordat er in de tweede helft er weer gescoord werd. En tot aan de 11-11 kon SKV door scores van Koek en Duizer Zaamslag bijbenen. De thuisploeg ging echter gebruik maken van een goed gevulde reservebank en kon zo wat verse krachten in het spel brengen en 10 minuten voor het einde van de wedstrijd liep Zaamslag uit naar een stand van 17-11.