Bruggetje hertenpark terug

werkendam • Het ooit verdwenen bruggetje in het Laantje keerde zaterdagmorgen terug bij het hertenpark in het Laantje in Werkendam.

Het vormde daarmee het sluitstuk van de herinrichting van het hertenpark, dat zo’n vijf jaar geleden dreigde te verdwijnen.


Dorpshistoricus Thomas Westerhout mocht zaterdagmorgen onder toeziend oog van veel bewoners van d’Altenaer het bruggetje in het Laantje inwijden. Hij groeide op in de buurt en haalde zijn jeugdherinneringen op aan het bruggetje dat verdween bij de bouw van het Goezate in 1968. 


De vele foto’s van het romantische Laantje met het bruggetje bleven echter altijd tot de verbeelding spreken. Toen het hertenkamp in 2016 dreigde te verdwijnen en Werkendammers dat met een handtekeningenactie wisten te voorkomen, werd al snel geopperd dat het bruggetje terug moest keren in het parkje. 


Vijf jaar geduld

Werkendam moest wel vijf jaar geduld hebben. Ook moet ze voor lief nemen dat het bruggetje niet op zijn oorspronkelijke plek ligt, maar vijftig meter verderop. Maar het witte bruggetje ligt prachtig verscholen tussen de oude kastanjebomen en naast de jeu-de-boulesbaan in het parkje. 


Westerhout kwam ter afsluiting van zijn toespraak nog met een verrassende anekdote. “Toen het bruggetje werd weggehaald verkocht een ambtenaar het als oud ijzer voor 375 gulden. Pas recent is ontdekt dat de koper de opa was van Rob van Andel, eigenaar van het bedrijf dat het nieuwe bruggetje heeft gemaakt.”


Hannie Visser-Kieboom