donderdag 30 september

Bingo
14:00-16:30 uur, Woudrichem, ouderencentrum De Zalmtrek. Na een lange periode wordt er donderdagmiddag weer gezellig bingo gespeeld. Iedereen is welkom in de zaal in ‘t Rondeel.

vrijdag 1 oktober

Rikken
20:00 uur, Wijk en Aalburg, kantine NOAD’32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD’32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00 uur, Giessen, GRC 14. Er wordt weer bingo gespeeld in de kantine van GRC 14. Wie volledig gevaccineerd is of in het bezit van een negatieve coronatest is van harte welkom. De kantine is om 19:00 uur geopend.

zaterdag 2 oktober

Jaarmarkt
10:00-17:00 uur, Wijk en Aalburg, Markt en Galerij. Jaarmarkt in Wijk en Aalburg, met weer de rommelmarkt en de Warenmarkt met maar liefst 150 kramen en ruim 250 meter standplaats. Ook verschillende organisaties, goede doelen en verenigingen zullen aanwezig zijn. Op het horecaplein kunnen bezoekers tussendoor genieten van een drankje met gezellige muziek, die wederom verzorgd wordt door Corné Music.

Tentoonstelling ‘Perspectief’
13:00-17:00 uur, Werkendam, Galerie Martin Copier. In Galerie Martin Copier in Werkendam is de tentoonstelling ‘Perspectief’ te zien. Nieuw werk, met een positieve blik naar de toekomst, waarin ruimte, diepte en beweging de rode draad vormen.

Rondleiding Fort Altena
14:00 uur, Werkendam, Fort Altena. Bevlogen gidsen geven een rondleiding op Fort Altena. Ze starten steeds om 14:00 uur en de rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur. Reserveren is verplicht via info@fortaltena.nl of 0183-301329. De kosten zijn 3 euro voor volwassen en 1,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

Kienen
20:00 uur, Dussen, De Dussenaar. CS De Klaitrappers organiseren weer een gezellige kienavond.

zondag 3 oktober

Jeugddienst
18:00 uur, Werkendam, Biesboschkerk. Jeugddienst in de Biesboschkerk. Voorganger is Ds. Guido van der Neut en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door One Man Audience. Het thema is ‘Klimaatverandering, is dat ons probleem?‘.

dinsdag 5 oktober

Nederlands Dichters Podium
19:45-21:30 uur, Werkendam, Biesbosch Schuur. Dichterspodium met dichters en live muziek. De dichter van de maand is Hendrien De Jong uit Meeuwen van wie onlangs haar tweede gedichtenbundel is uitgegeven. De muzikale invulling wordt verzorgd door De Vale Gieren, drie heren en een zangeres die eerder het dichterspodium bezochten. Zij maken vaak (Nederlandstalige) nummers met een knipoog. De zaal is om 19:15 uur open.

vrijdag 8 oktober

Vrouwenochtend
09:30-11:30 uur, Wijk en Aalburg, koffiehuis De Buurvrouw. Kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend met spreekster Joke Kroeske. Joke heeft samen met haar man Sijbrandt een passie voor evangelisatie. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Kosten voor deelname zijn 5 euro. Voor meer informatie en aanmelding: Aartje Verschut, 06-29026515.

zaterdag 9 oktober

Inspiratiebijeenkomst
09:30 uur, Giessen, Fort Giessen. Inspiratiebijeenkomst voor natuurinclusief bouwen en natuurvriendelijke tuinen door Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging en de provincie Noord-Brabant. Aanwezigen maken o.a. kennis de website bouwnatuurinclusief.nl - vol informatie en inspiratie over de natuurvriendelijkere inrichting van de woonomgeving - en de website mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting. Aanmelden: www.zoogdiervereniging.nl/NIB.

Tentoonstelling ‘Perspectief’
13:00-17:00 uur, Werkendam, Galerie Martin Copier. In Galerie Martin Copier in Werkendam is de tentoonstelling ‘Perspectief’ te zien. Nieuw werk, met een positieve blik naar de toekomst, waarin ruimte, diepte en beweging de rode draad vormen.

Orgelconcert
20:00 uur, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Orgelconcert met o.a. interpretaties van organist Niels de Klerk en het Boys Choir uit Gorinchem. Het concert is gratis en er geldt een coronacheck bij binnenkomst.

vrijdag 15 oktober

Bingo
20:00-23:00 uur, Eethen, dorpshuis Teratina. Stichting Dorp Eethen organiseert een bingoavond in dorpshuis Teratina. De zaal is om 19:00 uur open.

woensdag 20 oktober

Rondje Woerkum
12:00-16:00 uur, Woudrichem, Rijkswal 34. De Natuurspeurtocht Rondje Woerkum is weer uitgezet met een achttal creatieve, nieuwe opdrachtjes om de vesting Woudrichem heen voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Aanmelden is niet nodig: vrije inloop tussen 12:00 en 16:00 uur. Start en eind van de speurtocht: Rijkswal 34 (huis De Sonnehoeck) in de vesting. Meedoen is gratis. Voor een materialentas wordt 7 euro borg gevraagd en een vrije gift na afloop is welkom voor de volgende, nieuwe speurtocht.

zaterdag 23 oktober

Altena Streekfestival
09:30 uur, Nieuwendijk, sporthal De Iris/dorpshuis Tavenu. Na een jaar stilte door de coronapandemie zal er op 23 oktober weer een editie van het Altena Streekfestival gaan plaatsvinden. Op het Altena Streekfestival 2021 zal vooral worden gevierd dat de orkesten weer mogen doen wat ze zo gemist hebben: samen muziek maken en genieten van elkaars optredens. Niet minder dan twintig brassbands, harmonie- en fanfareorkesten zullen deelnemen.