Goede en slechte dag voor Stan van Oord

woudrichem • Een goede en een slechte dag voor de Woudrichemse coureur Stan van Oord afgelopen weekend op het TT Circuit in Assen.

Met een derde plaats in de race op zaterdag tijdens de DTM op TT Circuit Assen liep Stan van Oord drie punten uit op zijn grootste concurrenten. Op zondag werd zijn teamgenoot Dennis de Borst al in de eerste ronde door een andere deelnemer van de baan gekegeld en daarmee was hun race direct voorbij. Zo scoorde Van Oord deze race geen punten en loopt zijn voorsprong op de nummer twee drie punten terug naar 31. “Met 45 auto’s op de baan loop je altijd de kans dat er iets misgaat. Wij weten dat vrijwel altijd te ontwijken, maar dit keer was er geen ontkomen aan”, is Van Oord realistisch. 


In de tweede ronde van de eerste race blies een deelnemer uit een andere klasse zijn motor op. Hij reed doodleuk door en de pitstraat in, waardoor er een enorm lang oliespoor op de baan lag. Het kostte de marshals enorm veel tijd om de baan weer schoon en veilig te maken. "Uiteindelijk heb ik ongeveer vijf ronden kunnen racen en kwam ik als derde over de finish. Daar waren we toch erg blij mee”, aldus Van Oord. 

“Over de tweede race valt weinig te vertellen,” is Van Oord nog steeds teleurgesteld. “Dennis had een prima start, maar al in de eerste ronde werd hij getorpedeerd door een coureur uit een andere divisie. Dennis stond muurvast in het grind en moest gesleept worden. Eenmaal in de pits bleek het fusee gebroken, dus onze race was direct over.” 


De volgende races van de Supercar Challenge zijn op 16 en 17 oktober op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps tijden het Spa Racing Festival.