• Wethouder Jorritsma verricht de opening.
• Wethouder Jorritsma verricht de opening.

Start schilderseizoen Stichting Kunst

sleeuwijk • Het atelier van Stichting Kunst is geopend door wethouder Paula Jorritsma en daarmee is het schilderseizoen 2021-2022 officieel van start gegaan.

Tijdens de open dag en ter ere van het 40-jarig jubileum van Stichting Kunst ontving iedere bezoeker een leuke attentie. Daarnaast werd in het atelier in cultureel centrum De Bolderik in Sleeuwijk een kunst- en creamarkt georganiseerd, waar cursisten hun kunstwerken presenteerden. 

Ook wethouder Shah Sheikkariem kwam een kijkje nemen bij de kunst- en creamarkt. Met deze festiviteiten is het teken- en schilderseizoen van start gegaan. 


Dit jaar staan er twee nieuwe cursussen op het programma. Docente Riet Scherff-Gelderblom start met een serie van vier schilderlessen voor volwassenen. 


De schilderlessen zijn vanaf 4 oktober wekelijks op de maandagochtend van 9:30 uur tot 11:30 uur in het atelier van Stichting Kunst in Sleeuwijk. Beginners en gevorderden krijgen individuele begeleiding op eigen niveau bij het schilderen met acrylverf, olieverf of werken met pastelkrijt. 


Ook het cursusaanbod voor jongeren van 12 tot 16 jaar is uitgebreid met een serie tekenlessen op de vrijdagmiddag van 15:30 uur tot 17:00 uur. 

Docente Els Kentie leert de jeugd met potlood echte 3D-illusies te maken op papier. 


Aanmelden of meer informatie via de website.


q  www.stichtingkunst.nl