Kinderkoor gaat weer repeteren

veen • Kinderkoor Kleine David uit Veen start woensdag 29 september weer met de repetities. Ieder kind vanaf groep 2 is welkom om te komen zingen. Repetities vinden plaats in de Oranje Nassauschool aan de Hardenbergh 4 in Veen, van 18:30 uur tot 19:30 uur. In dit uur worden psalmen, gezangen en geestelijke liederen gezongen. Ook zingt het koot een aantal keer per jaar in een verzorgingshuis of kerk. De contributie bedraagt 7,50 euro per maand. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen met T. van de Wetering via 0416-693921.


Boek over water en Altena

regio • ‘Water en Altena door de eeuwen heen.' Dit is de titel van het door de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena uitgegeven boek, waarin Bas van Andel en anderen vertellen en laten zien, hoe in honderd eeuwen Altena onder invloed van het water geworden is wat het nu is. Historische rivieren, ontginningen, overstromingen en de ruilverkaveling passeren de revue. Het boek telt ruim 280 pagina's en bevat veel beeldmateriaal: historische kaarten, oude afbeeldingen en foto's van de nu nog te ontdekken schoonheid van de streek. Het kost 25 euro en is onder andere bij de regionale boekhandels verkrijgbaar.


Advies van Altena Woont Slim

regio • Energie besparen en een koop- of huurwoning verduurzamen is nu makkelijker dan ooit. Met de gratis adviezen van Altena Woont Slim, een samenwerking tussen de gemeente Altena en woningcorporaties Land van Altena en Bazalt Wonen, wordt duidelijk dat iedereen op een eenvoudige manier kan bijdragen aan een beter klimaat. Altena Woont Slim is hét energieloket waar iedere inwoner van Altena terecht kan met zijn of haar energievraag. De energiecoaches zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en geven onafhankelijk advies op maat. 

q  www.altenawoontslim.nl