'Niet normaal maken wat niet normaal is'

Donderdag 16 september 2021 zal de boeken in gaan als een gitzwarte dag voor Nederland. De Tweede Kamer besloot tot invoeren van een discriminerende CoronaCheck-app, voor veel Nederlanders een draconische maatregel. Wie de wetenschappelijke ontwikkelingen volgt weet dat er voor de volksgezondheid geen onderbouwing is om deze in te voeren, gezien dit puur een schijnveilige omgeving creëert. Terwijl virologen aangeven dat ook dit coronavirus endemisch wordt, zijn er nog mensen die met de beste bedoelingen proberen het de wereld uit te krijgen, maar met hun streven slechts ellende veroorzaken.

Wat ons te wachten staat kunnen we zien in Israël, waar de bevolking drie maanden eerder het noodvaccin kreeg. Het werkt tegen ziekenhuisopnames voor mensen die risico lopen, maar niet tegen het stoppen van de verspreiding. Ook is geconstateerd dat de effectiviteit snel afneemt en vervolgprikken noodzakelijk zijn, terwijl tegelijkertijd is vastgesteld dat de infectie doormaken wel langer goede bescherming geeft. 

Voor risicogroepen is (extra) prikken misschien geen bezwaar, echter geldt dit niet voor jongeren, die niet ernstig ziek worden, wel kans lopen op bijwerkingen zoals hartklachten en na zes maanden ook weer als ongevaccineerd tellen. Hiermee is vaccineren buiten de risicogroepen contraproductief geworden.

Als het feit dat een gevaccineerde met een coronabesmetting toegang houdt voor u niet al bizar genoeg is, dan zijn er nog andere redenen om dit systeem te verwerpen. Laten we zorgen dat er geen tweedeling ontstaat, waarbij mensen ongefundeerd als gevaarlijk bestempeld worden. De testen zijn slechts 24 uur geldig en centra niet in de buurt, waardoor mensen meerdere keren per week moeten reizen om mee te doen met familie, collega’s en teamgenoten. Dit haalt de spontaniteit compleet weg uit het leven. 

Dat dit ook voor kinderen vanaf 13 jaar telt is onacceptabel. Na anderhalf jaar maatregelen wordt hun jeugd verder afgepakt, wanneer ze niet kiezen voor een vaccin dat aantoonbaar niet voor hun bestwil is. Even een ijsje halen, wat drinken, naar de wc in de sportkantine of naar de bioscoop met vriendjes, kan niet zomaar meer.

Via deze weg wil ik dan ook een oproep doen aan alle raadsleden, bestuurders en ondernemers in Altena om niet mee te werken aan het handhaven van de CoronaCheck-app. Neem een voorbeeld aan de burgemeester van Amsterdam, waar men niet actief gaat handhaven, en aan de vele ondernemers die hebben aangegeven dat iedereen bij hen welkom blijft. 

Laten we in Altena niet normaal maken wat niet normaal is.

Bas van der Wiel
Woudrichem