• Digitalisering in de tandprothetische praktijk.
• Digitalisering in de tandprothetische praktijk.

'Op tijd bellen voor een afspraak'

sleeuwijk • Het einde van de zomervakantie luidt traditioneel de drukste maanden van het jaar in bij Tandprothetische Praktijk Dokman in Sleeuwijk. 

Ook van plan om de prothese te laten nakijken of vervangen? Plan dan tijdig een afspraak in bij TPP Dokman, want in de covid19-nasleep is er iets minder ruimte in de agenda dan gebruikelijk. Afspraken, behandelingen en uitleg over vergoedingen vinden als vanouds plaats in de prachtige, moderne praktijk in winkelcentrum De Nieuwe Es. 


Alleen de gezellige inloop wordt nog gemist door Arnold en Liesbeth Dokman en hun zoon Daan, die bijna tandprotheticus is en de praktijk over een aantal jaar zal voortzetten. "Normaal gesproken kunnen de mensen koffie pakken in de wachtkamer en ligt er wat te lezen, maar we willen nu de doorloop op gang houden, om de afstand te bewaren", vertelt Liesbeth. "Dus we plannen afspraken voorlopig strakker in. Daardoor loopt de agenda eerder vol. Dus wil je dit jaar nog voor een controle of nieuwe prothese langskomen, dan is het verstandig om op tijd te bellen voor een afspraak." TPP Dokman is de gespecialiseerde praktijk in gebitsprotheses en implantaatprotheses in de regio. De prothese ís een specialisme. De prothese is voor dragers een belangrijk ‘fysiek visitekaartje’. TPP Dokman zorgt ervoor dat hij technisch, medisch en esthetisch van de beste kwaliteit is. Dat gebeurt met zorg en veel aandacht met de juiste voorlichting: voor de beste balans tussen esthetiek, comfort en een gerichte keuze tussen de gewone prothese of de prothese op implantaten. TPP Dokman is volledig gecertificeerd en werkt met alle zorgverzekeraars waardoor de protheses goed worden vergoed. Dragers van implantaat protheses moeten meer schoonhouden. De jaarlijkse controle is belangrijk en gaat een voorwaarde voor de verzekering worden. Zeer korte lijnen onderhoudt Dokman verder met tandartsen, de implantoloog en kaakchirurg.


De digitale ontwikkelingen gaan snel. Zo zijn er al alternatieven in frames van kunststof en tandkleur voor de metalen haakjes die de protheses vasthouden en kunnen complete protheses digitaal worden ontworpen en gefreesd. "Het is een kwestie van tijd voordat alle protheses zo worden gemaakt", voorzien Arnold en Daan Dokman. "De ervaringen van de mensen zijn zó positief. Maar voorlopig blijft de keuze uiteraard aan de klant."


q  tandprotheticus.org