Vaccinatiegraad in Altena blijft achter bij de regio

altena • In de regio Altena blijft de vaccinatiegraad achter bij de rest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

In Altena, onderdeel van GGD-regio West Brabant, heeft 60 tot 74 procent van de inwoners een eerste coronaprik gehad.

De GGD werkt nauw samen met gemeenten in de regio om te zorgen voor voorlichting in de wijk, zodat de inwoners een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven om vaccineren laagdrempeliger te maken, zoals het vaccineren zonder afspraak.

De GGD streeft ernaar om de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk te krijgen, zodat de gehele bevolking zo goed mogelijk beschermd is tegen het coronavirus.

q hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena


Activiteiten 100-jarig jubileum Oranjevereniging Almkerk afgelast

almkerk • Ook Oranjevereniging Almkerk is genoodzaakt te stoppen met het verder organiseren van activiteiten. Deze zouden ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging plaatsvinden. Het betreft een expositie en een openlucht muziekfestival op 17 en 18 september. Alle onzekerheden omtrent het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid hebben de oranjevereniging gedwongen dit besluit te nemen.


Keeperstrainer Be Ready overleden na hartstilstand

hank • De keeperstrainer van Be Ready, Patrick Marcelissen, is op 40-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. ‘Dat het leven af en toe oneerlijk kan zijn, is gisteren wel gebleken', meldt de club uit Hank maandag. Marcelissen trainde al ruim vijf jaar de jeugd- en seniorenkeeper van Be Ready: ‘Wij zullen zijn enthousiasme en liefde voor het keepen nooit vergeten'.