Kienen in de Dussenaar


dussen • De Klaitrappers organiseren zaterdag 7 augustus weer een gezellige kienavond in De Dussenaar in Dussen. Aanvang is 20:00 uur.


Oud papier wordt opgehaald

andel • Leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan zaterdag 7 augustus weer op pad om het oud papier op te halen in het dorp. Deze keer komen zij in wijk 1: Julianastraat, Neerandelseweg en alles ten westen daarvan. De straten zijn te zien op de site.

q  andelsfanfarecorps.nl


Rondleidingen op Fort Altena

werkendam • Twee keer per maand geven bevlogen gidsen rondleidingen op Fort Altena. Het is dé kans om op verborgen plekken te komen, die normaalgesproken afgesloten zijn. De gidsen kennen veel bijzondere verhalen, die je terug in de tijd brengen. Fort Altena heeft een rijke geschiedenis. Het fort begon in 1847 met een bomvrije toren en een gracht met ophaalbrug. Daarna werd het steeds verder uitgebreid. Het veranderde ook meerdere keren van functie. Behalve verdedigingswerk was het ook een interneringskamp en was er een geheime dienst gevestigd. Tegenwoordig is het fort een Brabantse Natuurpoort met een brasserie. Deze zomer zijn er rondleidingen op zaterdag 7 augustus, zondag 15 augustus en zaterdag 4 september. Ze starten steeds om 14:00 uur en duren ongeveer anderhalf uur. Reserveren is verplicht via info@fortaltena.nl of 0183-301329. De kosten zijn 3 euro en 1,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar.