Olympisch avontuur voorbij

tokio/werkendam • Raïsa Schoon en haar beachvolleybalpartner Katja Stam zijn er zaterdag niet in geslaagd door te dringen tot de laatste zestien op de Olympische Spelen. Het Nederlandse koppel verloor in de tussenronde met twee keer 17-21 van Leila Martínez en Lidiannis Echevarria uit Cuba. 

Schoon en Stam waren in hun groep met de wereldkampioenen Sarah Pavan/Melissa Humana-Paredes en de Europese kampioenen Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich als derde geëeindigd. Via de tussenronde maakten ze alsnog kans op plaatsing voor de achtste finales, maar dat lukte dus niet. Ook het andere Nederlandse koppel Madelein Meppelink/Sanne Keizer kwam niet door de groepsfase.


Hoevenaren terug bij Almkerk

almkerk • Almkerk heeft Antoine Hoevenaren aangetrokken als trainer van het tweede elftal. Hiermee is ingespeeld op het plotselinge vertrek van Nicki Beekwilder. Met Hoevenaren haalt de reserve-hoofdklasser een ervaren trainer én een oude bekende in huis. Hij trainde er eerder de toenmalige B- en C-jeugd en het derde elftal. 

Daarna was Antoine Hoevenaren assistent-trainer van Sleeuwijk, trainer van Altena 2 en hoofdtrainer van Be Ready en Dussense Boys, waarmee hij naar de 4e klasse promoveerde.


Ex-Kozak Kay Tejan naar Top Oss

oss/werkendam • De voetbalcarrière van Kay Tejan heeft plotseling een andere wending gekregen. De spits verlaat Quick Boys per direct en is vastgelegd door eerstedivisionist Top Oss. Tejan verliet deze zomer De Zwaaier om terug te keren naar Quick Boys. Zijn verblijf in Katwijk is echter van korte duur. "Na een succesvol verlopen stage gaat Kay zijn voetbaldroom achterna en zal met onmiddellijke ingang vertrekken bij de blauw-witten", meldt Quick Boys zaterdag. Kay Tejan kwam eerder ook al uit voor FC Volendam. 

De nieuwe competitie in de tweede divisie start 21 augustus met de kraker Quick Boys-Kozakken Boys.