Vijfde plaats voor Marianne Vos

fuji • Marianne Vos is zondag als vijfde geëindigd in de olympische wegwedstrijd, die een merkwaardig verloop kende. Annemiek van Vleuten dacht in Fuji gewonnen te hebben en wist niet dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer ruim een minuut eerder al de finish was gepasseerd. Nederland ging voor goud, maar het werd dus zilver. Kiesenhofer koos vrijwel meteen de aanval en soleerde uiteindelijk naar de olympische titel. 

Het zilver was voor Annemiek van Vleuten, Marianne Vos uit Babyloniënbroek sprintte naar de vijfde plaats. In 2012 werd zij olympisch kampioene op de weg.


Velden De Ebbe weer 'speelklaar'

wijk en aalburg • Zo’n twintig mensen hebben zaterdag geholpen om sportpark De Ebbe in Wijk en Aalburg schoon te maken. 

De thuishaven van voetbalvereniging Wilhelmina’26 stond eerder vorige week nog onder water vanwege het hoogwater, maar na zaterdag liggen de velden liggen er ‘speelklaar’ bij, is de meeste rommel eromheen opgeruimd en is het sportpark ‘weer toonbaar’, laat voorzitter Henk Treffers weten. Dit weekend staat alweer de eerste training van het eerste elftal op de agenda. Vrijdag was de vaste vuttersgroep, aangevuld met een stuk of zes mensen, al bezig geweest met opruimen. 

De financiële schade moet Wilhelmina’26 nog op een rijtje zetten. “Maar het bedrag valt hoger uit dan bij de vorige overstromingen”, aldus Treffers.


Programma Altena Cup bekend

altena • Het programma voor de tweede editie van de Altena Cup is bekend. De voorrondewedstrijden worden op 24 augustus gespeeld op de sportvelden van GDC, Sleeuwijk en Woudrichem. De finalewedstrijden zijn op zaterdag 28 augustus bij GRC 14 in Giessen. 

Naast de genoemde clubs doen ook Kozakken Boys, Sparta'30, Almkerk, Achilles Veen, NOAD'32 en Dussense Boys mee aan het toernooi.

q  altenacup.nl