Theo Meijboom lijsttrekker SGP

altena • Werkendammer Theo Meijboom is donderdag benoemd als lijsttrekker voor de SGP voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 voerde Meijboom ook al de lijst van de SGP in Altena aan. Hij is momenteel ook fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad. “Ik ben heel gemotiveerd om voor de SGP de lijst weer aan te voeren en dankbaar voor het vertrouwen van de leden”, zegt hij in een reactie. “We zijn dankbaar voor de manier waarop Theo Meijboom met de gehele fractie zich heeft ingezet voor een Bijbels geluid en voor het beste voor alle inwoners”, vult afdelingsvoorzitter Jaco van den Brink aan. “We hopen met deze benoeming een herkenbaar gezicht voor alle kiezers in Altena te geven aan de SGP-lijst.”


Vernielde bushokjes in Werkendam

werkendam • De politie is op zoek naar tips die kunnen leiden naar de daders van vernielde bushokjes in Werkendam. Dit weekend hebben bushokjes aan het Plein en de Bandijk in Werkendam het moeten ontgelden. "Heeft u iets gehoord of gezien wat ons bij de dader(s) kan brengen, neem dan contact met ons op", meldt de politie.


Scooterrijder zwaargewond

wijk en aalburg • Een jongen is zaterdagavond na een eenzijdig verkeersongeluk in Wijk en Aalburg met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg afgevoerd. Hij was met zijn snorscooter tegen een plantenbak in de Rivelstraat gereden. Die lag na de botsing een aantal meter verderop in het gras. Naast de ambulance kwam ook een traumahelikopter ter plaatse., De arts van de traumaheli is met de ambulance meegereden om het ambulancepersoneel te ondersteunen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


Strengere bezoekregeling

regio • Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft de bezoekregels aangepast. Dit gebeurt uit voorzorg, omdat in het hele land het aantal besmettingen met het coronavirus toeneemt. Vanaf nu geldt dat er iedere dag twee bezoekmomenten zijn, waarbij patiënten in het ziekenhuis tijdens deze bezoekmomenten één volwassen bezoeker en één kind tot 18 jaar mogen ontvangen. Uitgangspunt blijft: bezoek is belangrijk voor patiënten en bezoekers zijn dus welkom. 

Naast deze aangescherpte bezoekregeling blijven verschillende maatregelen gelden om het Beatrixziekenhuis voor iedereen veilig te houden. Zo is het ziekenhuis er op ingericht om anderhalve meter afstand te kunnen bewaren.