Uitslagen Jan van Arckel

regio • Niek Wolthuis en Luuk Wolthuis uit Hank en Mees Bassa uit Goudriaan stonden zaterdag aan de start van de jeugdronde in Rucphen. Niek (categorie 3) reed met twee renners van categorie 3 samen met categorie 4. Hij werd tweede in categorie 3. In categorie 7 reden Mees en Luuk. Na een aantal ronden moest Mees met nog een paar renners lossen. Een aantal ronden later werd het tempo wederom opgevoerd en moest ook Luuk lossen. Luuk werd uiteindelijk elfde en Mees vijftiende. 

Zondag 18 juli werd bij zomerse temperaturen de mini Acht van Chaam verreden. In categorie 4 werd Isis Versluis uit Meerkerk knap zesde, en vierde bij de meisjes, van de 50 deelnemers in haar categorie. In categorie 6 zat Luna Kers (Beesd) mee in een derde groepje, waar ze goed mee kon draaien. Er werd lekker samen gewerkt en het groepje pikte steeds meer andere renners op. Totdat de hele koers stil werd gelegd door een valpartij. En herstart was het gevolg. Luna had na de verplichte stop moeite om de resterende acht rondes de aansluiting met haar vorige groepje vol te houden. Ze reed de laatste twee rondjes solo naar een 45ste plaats. In categorie 7 voerden Daan Hartog uit Giessenburg en Rick Versloot uit Hardinxveld-Giessendam het peloton aan en wist Tim Verwolf uit Langerak zich knap in het peloton te handhaven. Daan won wederom, Rick werd vijfde en Tim (waarschijnlijk) 24e.


Publiek welkom bij oefenwedstrijden

werkendam • Bij de oefenwedstrijden van Kozakken Boys is publiek welkom, heeft de Werkendamse tweededivisonist bekendgemaakt. Vooraf aanmelden is voor toeschouwers niet nodig. Wel dienen ze op het complex anderhalve meter afstand van elkaar te houden. In voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde Kozakken Boys dinsdagavond het eerste oefenduel. Jong Willem II was te gast op De Zwaaier.


Ex-Kozak Don Bolsius naar Italië

regio • Don Bolsius maakt volgend seizoen zijn debuut in de Italiaanse Serie C. De 23-jarige aanvaller heeft voor twee jaar getekend bij Fermana. Bolsius kwam eerder onder meer twee seizoenen uit voor FC Den Bosch. Afgelopen seizoen speelde hij op amateurbasis voor FC Den Bosch.


Unitas vrijgeloot

regio • Derdedivisionist Unitas is donderdagavond vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit Gorinchem is dus zonder te spelen door naar de tweede kwalificatieronde, waarvoor onder meer ook Kozakken Boys, ASWH, SteDoCo, Achilles Veen en Sliedrecht al geplaatst zijn. De tweede kwalificatieronde wordt afgewerkt op 21, 22 en 23 september.


Dennis Kruijk ziet af van overstap

vianen/leerdam • Dennis Kruijk trekt zijn overschrijving naar eersteklasser LRC Leerdam in. De talentvolle middenvelder (22) heeft besloten toch bij het twee klassen lager acterende Brederodes te blijven. Kruijk in een reactie: "Ik heb de afgelopen weken goed nagedacht en naar mijn gevoel geluisterd en hecht er toch meer waarde aan om in de buurt en met vrienden te voetballen.”