• Bert en Jopie Verschoor waren meteen weer van de partij langs de lijn in Nieuwendijk.
• Bert en Jopie Verschoor waren meteen weer van de partij langs de lijn in Nieuwendijk. Foto: Jan Noorlandt

Spelers en supporters blij met terugkeer naar het voetbalveld

'We hebben het ontzettend gemist'

nieuwendijk • Bij de entree in Nieuwendijk aan de Rijksweg is de poort gelukkig weer open. We lopen meteen een paar supporters van SVS’65 tegen het lijf. "Zo man, heerlijk toch? Dat ga je toch missen”, klinkt het opgelucht. Voorzitter Cor Geelhoedt van voetbalvereniging Altena drentelt ook al in de kantine. De preses is blij dat er weer gevoetbald mag worden na de lange coronastop. “De stemming is goed. Ik ben hartstikke opgelucht, dat we weer mogen”, laat de voorzitter weten. “Fijn dat we het ritme weer terug kunnen krijgen en een normale zaterdag hebben. We hebben het ontzettend gemist. Ik ben ook blij voor de spelers. We hebben de groep vrij compleet kunnen houden. Dat is belangrijk en zegt veel over de sfeer in de groep.”

De supporters druppelen ook al vroeg binnen. Supporter en clubman Bert Verschoor komt ook even kijken en heeft een tegengeluid. “Ik miste het niks. Het fanatieke is bij mij een eind weggezakt, terwijl ik toch altijd een van de fanatiekste ben geweest en al 58 jaar lid ben. Maar goed, dat zal wel weer komen. Vandaag ben ik er wel, want ik wilde mijn maat Ad weer even zien”, lacht de Nieuwendijker. “Een bietje bij ‘maauwen’. Je maten om je heen, dat mis je het ergste. Daar kom ik ook voor”, aldus Verschoor, die nog even aangeeft dat zijn vrouw Jopie, die al langs de lijn zit, veel fanatieker is. “Die sprong in de lucht dat ze weer kon komen”, grinnikt Verschoor. De gepensioneerde Verschoor, tot twee jaar terug vele jaren lang vrijwilliger bij de club, voetbalde in het verre verleden zelf dertien jaar als spits in het eerste in Nieuwendijk in de hoogtijdagen van Altena. “Ik speelde al op mijn veertiende in het eerste en denk dat ik nog steeds topscorer in de competitie ben bij Altena. In 1978 maakte ik er 22, dat is volgens mij nog niet doorbroken”, klinkt het met gepaste trots.


Binnen de lijnen ging het er zaterdag ontspannen aan toe. Het gemis aan ritme was duidelijk zichtbaar. Sneu was wel dat jeugdspeler Jens Schouten van Altena zich al snel lelijk blesseerde en naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Trainer Johan van der Werff was blij met het oefenpotje. “Het oude normaal is even terug. Je merkt toch dat je mensen acht maanden niet hebt gezien. De spelers vallen elkaar nog net niet in de armen. Ik ben ook door zoveel mensen uit de regio geappt hoe laat de wedstrijd begon, want ze wilden zeker komen kijken. Ze smachtten gewoon naar een wedstrijdje en om elkaar weer te zien. Dat is het allermooiste.” De wel bekende Willem Looijen van SVS’65 hield het bij één helft. De vrijdag 37 jaar geworden spits, die ook LRC, Kozakken Boys, SteDoCo en Nivo Sparta achter zijn naam heeft staan, vertelt: “Als je op het veld sta, is het toch lekker om weer bezig te zijn. Het lichaam wordt wel minder”, aldus Looijen, die in zijn loopbaan al aan tussen de 350 en 400 doelpunten zit. “Vroeger liep ik de pollen er uit, maar dat is over. Dat kan ik niet meer. Je merkt ook dat je de dag na een wedstrijd spierpijn hebt. Dat heb ik nu al. Ik heb ook pas twee keer getraind en acht maanden niks gedaan. Maar ik ga door tot ik niet meer kan lopen.”


Weer bezig

Trainer José van de Ven van SVS’65 oogde eveneens tevreden. De Dussenaar in Spijkse dienst: “Lekker, je bent weer bezig. Op zich hebben we wel kunnen trainer, maar een wedstrijdje is toch heel anders.” “Het was lekker. Hier waren we wel aan toe. Ik heb het wel gemist", vult Johnny Schouten, aanvalsleider van Altena, aan.


"Ik ging de eerste coronastop in met een blessure en in de zomer ben ik geopereerd. Ik was net fit, toen kwam weer corona. Nu kan ik eindelijk weer voetballen.” Daar ging het oefenpotje zaterdag in Nieuwendijk ook om. Eindelijk weer het veld op en voor de supporters een beetje ‘maauwen’, een wedstrijdje ‘kieken’ en de derde helft. De eindstand was trouwens 3-0 voor Altena.


Nico van Es