Wapenvondst nader onderzocht

werkendam • Bij een actie tegen georganiseerde criminaliteit is vorige week dinsdag in Werkendam mogelijk een vuurwapen aangetroffen. De vondst werd gedaan in de haven van Werkendam. Het wapen is meegenomen voor nader onderzoek, laat het Baronie Interventieteam weten. Dat is een samenwerkingsverband tussen West-Brabantse gemeenten, de politie, de douane en het UWV. In de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit werden vorige week rond de 100 garageboxen en bedrijfsgebouwen gecontroleerd in de gemeenten Altena, Breda en Drimmelen. In Altena werden zo’n 30 locaties doorzocht.


Enquête over politiek

altena • Jongerenraad Going4Altena wil in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar met een enquête de politieke interesses onder jongeren in Altena onderzoeken. "Met deze uitkomsten willen wij in een later stadium met de verschillende politieke partijen in gesprek om aan hen te laten zien wat zij beter kunnen doen voor de jongeren in de gemeente", aldus de jongerenraad.
De enquête is via de socialmediakanalen van de jongerenraad te vinden.


75 euro voor mantelzorgers

regio • Altena heeft de mantelzorgwaardering voor dit jaar vastgesteld op 75 euro. In 2019 en 2020 bestond de waardering nog uit een geldbedrag van 120 euro of eenzelfde waarde in de vorm van VVV-cadeaukaarten. “Gelet op de noodzakelijke bezuinigingen binnen het sociaal domein hebben wij besloten om de bijdrage ingaande dit jaar te reduceren tot een bedrag van 75 euro”, aldus het college. Voor de uitbetaling kunnen inwoners kiezen uit waardebonnen voor producten van Puur uit Altena of dinerbonnen van Uit Jouw Streek. Hiermee wil het college een ‘extra ondersteuning bieden aan de bedrijven in onze gemeente’, maar op advies van de Brede Adviesraad Sociaal Domein Altena kan de 75 euro ook uitgekeerd worden in contanten. Op de mantelzorgwaardering kan een beroep gedaan worden tot 31 december.


Gewijzigde vaartijden

regio • In de maanden juli en augustus vaart Riveer een midzomerdienstregeling. Hierdoor zijn de vertrektijden van de voet- en fietsveren rondom Gorinchem op sommige momenten anders dan tijdens onze reguliere dienstregeling. Zo gaat het veer Gorinchem-Sleeuwijk in de ochtendspits eenmaal per uur. In de middag geldt dit juist op het traject Gorinchem-Woudrichem. Daarom kan het voor vaste gasten lonen om met het andere traject mee te varen.