In gesprek met Adriaan van Dis

altena • De derde editie van Ontmoet Schrijvers Online vindt donderdag 24 juni van 19:30 uur tot 21:00 uur plaats, live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam. Schrijver Elfie Tromp gaat deze avond in gesprek met Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz. Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van bibliotheken en Probiblio, waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen en interviewen. Kijkers kunnen tijdens deze livestream zelf ook vragen stellen. Verder wordt er voorgedragen door de aanwezige schrijvers en dichters. Deze online sessie is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

q bibliotheekaltena.nl


Kienen in Dussen

dussen • In De Dussenaar in Dussen wordt zaterdag 19 juni weer een kienavond gehouden. Vanwege de sluitingstijd van 22:00 uur begint de avond om 19:00 uur. De zaal is open om 18:00 uur. Deelnemers wordt gevraagd om vooraf in te schrijven. Er wordt dan een plekje gereserveerd. Reageren kan via info@klaitrappers.nl, 06-28029111 of 06-53582728.


AFC haalt oud papier op

andel • Leden van Andels Fanfare Corps (AFC) gaan zaterdag 19 juni weer op pad om oud papier op te halen in Andel. Deze keer komen zij in wijk 2: Boveneind, uitbreiding-Zuid en uitgebreid met andere straten.

q www.andelsfanfarecorps.nl


Open Coffee Altena in Dussen

dussen • De volgende Open Coffee Altena vindt vrijdag 9 juli plaats bij De Rooy Hoveniers in Dussen. Inloop is vanaf 9:30 uur. Deze sessie wordt buiten georganiseerd. Een en ander is overigens wel afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Evenals bij voorgaande Open Coffee-sessies start ook dit keer om 10.00 uur het onderdeel kennis delen. Pitchcoach dr. Esmeralda Kleinreesink neemt ondernemers mee in de wereld van écht effectief pitchen. De pitchcoach: "Je bent als ondernemer hartstikke goed in wat je doet. Maar ben je ook net zo goed om dat over te brengen aan anderen? Tijdens een meeting, een netwerkgesprek, een beursbezoek of op een verjaardag? Of ben je al goed in pitchen, maar zou je wel eens van een professional maatwerkadvies willen hebben, één op één, over hoe je nóg beter, korter én krachtiger kunt overkomen?" Aanmelden voor deze Open Coffe Altena 39.0 is verplicht: ondernemendaltena.nl/aanmelden-open-coffee-altena.


Loevestein niet meer gratis

poederoijen • In verband met de coronamaatregelen is de vesting van Slot Loevestein niet meer gratis te bezoeken. Ook in de toekomst zal de vesting alleen betaald toegankelijk blijven. "Loevestein is een unieke plek in Nederland en het kost enorm veel geld om het hele complex te onderhouden", vertelt directeur Ed Dumrese.
Daarom introduceert Slot Loevestein aan het eind van deze maand de Vestingpas, zodat (met name regionale) bezoekers een jaar lang van Loevestein en bijvoorbeeld het nieuwe klimparcours kunnen genieten.