Priklocatie Verlaat woensdag open

almkerk • In Het Verlaat in Almkerk kunnen vanaf deze woensdag 19 mei de eerste mensen terecht voor hun coronavaccinatie. GGD West-Brabant opende woensdagmorgen in Almkerk de vijfde vaccinatielocatie in West-Brabant. In sport- en zalencentrum Het Verlaat werden vanaf 8:00 uur de eerste prikken gezet. De locatie is bij voldoende beschikbaarheid van vaccins zeven dagen per week geopend en er kunnen ongeveer 700 prikken per dag gegeven worden.


Tweetal gewond bij ongeval

babyloniënbroek • Twee mannen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Hillsestraat in Babylonienbroek. Een auto is door onbekende reden tegen een boom aan gebotst. Dit gebeurde net voor middernacht. De twee inzittenden raakten daarbij gewond. Eén slachtoffer raakte zwaargewond. Beide slachtoffers zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij een van hen is de arts van de traumahelikopter meegegaan. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De weg is ten tijde van het ongeval afgesloten. De politie doet onderzoek naar het ongeval.


Traumahelikopter naar bevalling

wijk en aalburg • Een blijde gebeurtenis bij PT-Creations in Wijk en Aalburg. Een jongedame, die bij PT-Creations op het terrein woont, is op Hemelvaartsdag bevallen. De bevalling verliep echter niet vlekkeloos en de hulpdiensten moesten met onder andere een traumahelikopter ter plaatse komen, meldt de directie van het bedrijf. De hulpdiensten werden in de middag van Hemelvaartsdag opgeroepen om naar de Wijksestraat te gaan in Wijk en Aalburg. Aldaar troffen de hulpdiensten een jongedame aan die zojuist was bevallen van een kind. De jongedame wist niet dat ze in verwachting was. Doordat de bevalling niet zo goed verliep, zijn de hulpdiensten massaal ter plaatse gekomen. Er kwamen meerdere ambulances, politievoertuigen en een traumahelikopter. De directie van het bedrijf zegt dat het relatief goed gaat met moeder en kind.