Geen visbakwedstrijden dit jaar

woudrichem • De traditionele visbakwedstrijden in Woudrichem, die jaarlijks op Hemelvaartsdag plaatsvinden, gaan ook dit jaar niet door.

Stichting Evenementen Woudrichem spreekt van een ‘tegenvaller’.


Wel heeft de organisatie het voorstel van Gerrit de Joode aangegrepen om een video samen te stellen uit historische filmbeeldarchieven, foto’s, privécollecties, gesprekken en andere diverse bronnen vanaf de start van de visbakwedstrijden 25 jaar geleden. Deze video zal in verkorte versie in mei dit jaar getoond worden op diverse locaties binnen Woudrichem: voetveer Boven ‘t Gat, IJs & Spijssalon Bax (Bagijnestraat 2) en Tante Bethje Books (Kerkstraat 24). De meer uitgebreide video zal te koop worden aangeboden om kosten te dekken.


Stichting Evenementen Woudrichem is ook druk bezig met de voorbereidingen voor de Visserijdag op 28 augustus dit jaar. De stichting verwacht dat deze, mogelijk met wat aanpassingen, wel door kan gaan.


VV Woudrichem

Bij voetbalvereniging Woudrichem kunnen mensen donderdag overigens wél terecht voor een gebakken visje. Het vertrouwde gezicht van Propjevol, Aart Vink, zal deze dag zijn kunsten weer tonen. Afhalen kan tussen 12:00 uur en 14:00 uur en op is op.