Jeugddienst in Andel

andel • In de gereformeerde kerk in Andel vindt zondag 16 mei om 18:30 uur weer een jeugddienst plaats. Thema van de dienst is: 'Wiens wil is wet. Corine Zonnenberg zal met de aanwezigen nadenken over dit thema. Inschrijven kan via de website en de dienst wordt ook live uitgezonden via de Facebook-pagina Jeugddiensten Andel.

q www.devoorhofandel.nl/aanmelden


Nieuwendijkers betrapt

nieuwendijk • Twee inwoners van Nieuwendijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijf aan de Forellenweg in Raamsdonksveer. De politie kreeg rond 01:30 uur een melding van de inbraak en ging ter plaatse. Agenten vroegen de inbrekers zich kenbaar maar te maken, maar kregen geen reactie. Vervolgens werd op onderzoek uit gegaan. Agenten zagen een deur openstaan. De persoon bij de deur kon direct worden aangehouden. Vanuit de deuropening werd een geluid gehoord. Een tweede verdachte kwam op aandringen van de politie nu wel tevoorschijn en werd eveneens gearresteerd. Beide inbrekers, 43 en 46 jaar en afkomstig uit Nieuwendijk, zitten vast en worden verhoord.


'Brand Werkendam geen misdrijf'

werkendam • De grote brand bij Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw (MBI) aan de Beatrixhaven in Werkendam begin deze maand was een ongeluk. Dat meldt de politie vrijdagmiddag, nu het onderzoek naar de brand afgerond is. “Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat er sprake zou zijn geweest van een misdrijf”, aldus de politie. Bij de brand kwamen vorige week zondag drie mannen van 21, 31 en 53 jaar uit Litouwen om het leven. De nabestaanden van de slachtoffers zijn in kennis gesteld. De lichamen zijn vrijgegeven en worden overgedragen aan de families, zegt de politie.


Werkendammer vlucht voor politie

werkendam • Een man uit Werkendam moest vrijdagnacht na een achtervolging door Werkendam zijn rijbewijs inleveren. De man reed in zijn auto, toen agenten achter hem reden. Hij bracht zijn voertuig vervolgens tot stilstand en ging er als een haas vandoor. "Uiteindelijk na een achtervolging te voet en een zoektocht in het park, de man liggend in her gras, hopend op niet gevonden te worden, toch aangetroffen", laat de politie weten. Uit onderzoek bleek dat de man mogelijk onder invloed was van alcohol of drugs. Op het bureau weigerde hij alle medewerking. Er wordt dossier opgemaakt en de strafeis wordt bepaald door de verkeersofficier.