Twaalf lintjes in Altena

altena • Burgemeester Egbert Lichtenberg heeft maandag twaalf inwoners van de gemeente Altena koninklijk onderscheiden tijdens de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag. Alle decorandi zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hun namen en bijbehorende foto's staan verderop in deze krant. Een volledig overzicht met alle verdiensten staat op de website van Het Kontakt.

q www.hetkontakt.nl


Motorrijder naar het ziekenhuis

almkerk • Een motorrijder is vorige week woensdagmiddag op de Brugdam in Almkerk in botsing gekomen met een auto. De motorrijder kwam na de aanrijding ten val en raakte gewond. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om de motor weg te takelen.


Voetvolley start weer

werkendam • Vanaf woensdag 12 mei kunnen er weer tien weken lang voetvolleytrainingen gevolgd worden. De trainingen worden verzorgd door de bekende en ervaren trainer Philip den Haan. De trainingen zijn op de Copakadijk, de locatie van Beachsport Vereniging Werkendam, van 17:00 uur tot 18:30 uur. Opgeven kan vanaf 14 jaar of ouder en kan via e-mail: info@beachsport.nl. Iedere deelnemer krijgt een t-shirt.


Plantaardige vissticks

giessen • Schouten Europe introduceert nog deze maand volledig plantaardige vissticks. De vissticks zijn voor het Giessense familiebedrijf de tweede visvervanger na de introductie van haar plantaardige tonijn eerder dit jaar. Schouten kondigt aan de komende maanden nog meer visvervangers op de markt te brengen. De Sticks zonder Vis van Schouten hebben rijst en tarwe als basis en wegen 35 gram per stuk. Het product kan gegeten worden bij de warme maaltijd maar ook als snack of lunch.