Bescheiden Koningsdag

regio • Net als vorig jaar zal Koningsdag vanwege de coronapandemie slechts op bescheiden schaal kunnen worden gevierd. Vergunningen voor publieke evenementen worden niet afgegeven, zelfs niet als de maatregelen tegen die tijd zijn versoepeld. Dat hebben de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad maandag bekendgemaakt. Tot en met 5 mei zijn alleen digitale evenementen mogelijk. De burgemeesters willen de periode dat ze geen vergunningen gaan afgeven niet oprekken tot 1 juni of 1 juli, melden landelijke media. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad: “Dat is te ver in de tijd. Als de vaccinaties goed op stoom zijn, moet dat een rol gaan spelen in het afschalen van maatregelen, vinden wij. Dan moet de samenleving zich meer en meer openen.”


Slachtoffer ongeval Hank overleden

hank • De man die vorige week maandagmiddag zwaargewond raakte bij een bedrijfsongeval in Hank is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf Janson Bridging, waar de man werkte en waar maandagmiddag het ongeval plaatsvond. Het slachtoffer kwam volgens de politie onder een deel van een stalen brugconstructie terecht. De 60-jarige man uit Ridderkerk werkte al een geruime tijd bij het bedrijf, vertelt de woordvoerder. “Verslagenheid overheerst. Het is vreselijk en bijzonder tragisch dat het zo mis kon gaan.” Alle werkzaamheden bij Janson Bridging werden tijdelijk stilgelegd. “Alle collega’s zijn opgevangen en er is slachtofferhulp aangeboden”, aldus de woordvoerder. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht.


Van Houwelingen langer bij ACKC

almkerk • Dick van Houwelingen blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer van ACKC. Hij is afgelopen seizoen gestart als hoofdtrainer. Ondanks dat door corona weinig wedstrijden gespeeld zijn, zijn de spelersselectie, technische commissie en het bestuur goed te spreken over zijn werkwijze. Trainer van het tweede team Berry van den Broek wil zijn contract ook verlengen.