Andelse (57) gepakt voor opruiing

andel • Een 57-jarige vrouw uit Andel is opgepakt, omdat ze opruiende berichten op social media zou hebben geplaatst met de boodschap een teststraat van de GGD in Eindhoven ‘in de hens’ te steken. Op vrijdag bereikten de politie diverse signalen dat er op social media in het openbaar werd geroepen om een teststraat van de GGD GGD Brabant-Zuidoost in Eindhoven ‘in de hens’ te steken. In een digitaal onderzoek wist de recherche twee verdachten te identificeren. Twee personen, een 57-jarige vrouw uit Andel en een 37-jarige man uit Gilze, worden ervan verdacht opruiende berichten te hebben geplaatst op social media. De verdachten zaten zaterdag nog vast voor verder verhoor.

“Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van opruiende berichten, maar ook het delen ervan. Voor dit soort vergrijpen kun je een strafblad krijgen en dat kan grote gevolgen hebben voor jouw toekomst. Dus plaats of deel dit soort berichten niet”, laat de politie weten.


Royston Drenthe vrijgesproken

werkendam • De rechtbank in Breda heeft Royston Drenthe vorige week woensdag vrijgesproken in een witwaszaak. Er is volgens de rechter onvoldoende bewijs. Volgens justitie zou Drenthe ruim 175.000 euro hebben witgewassen. De politie vond het geld ruim twee jaar geleden in Halsteren in een auto. Het vermoeden van witwassen blijft bestaan, maar de rechtbank acht het niet bewezen dat de oud-prof er iets mee te maken heeft. De witwaszaak had veel impact op het leven van Royston Drenthe, die eind vorig jaar failliet werd verklaard. De in Werkendam woonachtige Drenthe verruilde tweededivisionist Kozakken Boys afgelopen januari voor het Spaande Racing Murcia, dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.


Hankse zeilclub zoekt leden

hank • Zeilclub Kurenpolder (ZKC) uit Hank zoekt nieuwe (jeugd-)leden. Volgens de zeilclub is zeilen een ideale buitensport in deze coronatijd. ZCK uit Hank leert kinderen zeilen, van jonge zeilers tot wedstrijdzeilers. De zeilclub zoekt nieuwe leden voor zowel de beginners als voor de gevorderde groepen. Op de veilige en besloten plas De Kurenpolder naast de A27 is het goed toeven in Optimist, Splash of Laser. De CWO-trainingen starten al in maart. Zeilclub Kurenpolder is een warme club met veel nevenactiviteiten met focus op jeugdleden en wedstrijden. ZKC is opgericht op 24 december 1974 door families uit Hank en Dussen. De thuishaven is gevestigd aan de Kurenpolderweg 31 in Hank. Kinderen en hun ouders komen uit de hele regio, vanuit Breda tot Utrecht aan toe. Klassen: Optimist, Splash, Laser en individuen varen ook op grote race zeilboten mee her en der. Racen zit de zeilers in het bloed en ZKC neemt deel aan het Combi-Rotterdam-circuit. Ook is de club onderdeel van het Watersportverbond en wordt getraind met de bekende CWO-methodiek.

"Nou begint het seizoen weer en starten in maart onze trainingen voor zowel beginners als gevorderden. We hebben nog plek voor meer kinderen dus grijp deze kans en schrijf je kind in. Op onze website vind je alle informatie, contact- en inschrijfmogelijkheden", aldus de Hankse vereniging.

q www.zck.nl

q instagram.com/zeilclubkurenpolder